Siirry sisältöön

Influenssaa vastaan rokotetaan lauantaina 17.11. kahdeksalla terveysasemalla

Julkaistu 13.11.2018 11.21

Tampereen ja Oriveden terveysasemilla pidetään lauantaina 17. marraskuuta 2018 klo 8–15 influenssarokotuksille omistettu päivä. Päivän aikana rokotuksia annetaan Hatanpään, Hervannan, Oriveden, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla sekä Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman toimipisteissä.

Influenssarokotuksen pistäminen olkavarteen.
 

Lauantain lisäksi monilla terveysasemilla annetaan influenssarokotuksia kahtena tiistaina normaalia pidempään.

Tiistai 20.11. klo 16–18 rokotuksia pistetään kaikilla kaupungin omilla terveysasemilla (Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden, Linnainmaan, Oriveden, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemat) sekä Mehiläinen Oma lääkärisi Tesoman toimipisteessä.

Tiistai 4.12. klo 16–18 rokotuksen saa Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilta sekä Mehiläinen Oma Lääkärisi Tesoman toimipisteestä.

Ota mukaan rokotukseen Kela-kortti. Päälle kannattaa pukea päälle vaate, jonka hihan saa helposti nostettua ylös. Rokotuksen jälkeen on syytä varautua levähtämään rokotuspaikalla 15 minuutin ajan. Jos rokottamisen jälkeen tulee ongelmia, kannattaa soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023.

Vältä jonottaminen – varaa aika rokotukseen kampanjapäivinäkin

Lauantaina 17.11. ja tiistai-iltoina 20.11. ja 4.12. rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta, mutta jos haluaa välttää jonotuksen, kannattaa varata aika etukäteen.

Rokotusajan kaupungin omille terveysasemille voi varata verkossa:

Ajan kaupungin omille terveysasemille saa myös puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontanumeroon 03 10023 (joka päivä kello 7–22) tai Orivedellä numeroihin 03 5657 5770 (arkisin kello 8–15) ja 040 133 6775 (arkisin kello 11–12).

Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan , keskustan ja Tesoman terveysasemille aika varataan ottamalla suoraan yhteyttä terveysasemalle.

Jos kampanjalauantai tai -tiistait eivät sovi omaan aikatauluun, saa terveysasemilta rokotusaikoja ajanvarauksella.

Maksuton rokote riskiryhmille ja heidän läheisilleen

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat 65 vuotta täyttäneet, 6 kuukauden - 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, varusmiehet ja -naiset sekä tammikuussa 2019 varusmiespalvelukseen astuvat.

Myös influenssariskissä olevilla, erityisesti imeväisten, raskaana olevien ja vanhusten läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Jos ei itse tai kukaan läheisistä kuulu riskiryhmiin, saa influenssarokotereseptin soittamalla oman terveysaseman reseptipuhelimeen.

Raskaana oleville ja lapsille rokotuksia neuvoloissa ja Perheiden talon neuvolakioskissa

Raskaana olevat ja alle kouluikäiset lapset saavat rokotuksen omassa neuvolassa normaalin käynnin yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana. Osassa neuvoloista järjestetään myös avoimia rokotusaamu tai -iltapäiviä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta.


Lisätietoja

Suunnittelija
Satu Mäkinen
puhelin 040 639 7228
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Nea Eurén