Siirry sisältöön

Tampereen ja Oriveden kiintiöt ovat täyttyneet suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa

Julkaistu 31.5.2018 14.11

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu käynnistyi 31.5.2018 kello 10 ja Tampereelle ja Orivedelle varattu 2 000 kuntalaisen osallistujamäärä täyttyi kello 12:een mennessä. Muiden kuntien eli Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden kuntien asukkaille on vielä paikkoja vapaana.

Kokeilussa 18 vuotta täyttäneet asukkaat voivat valita perushammashoitopalvelujen tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan tai ammatinharjoittajan. Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut.

Kokeilussa on mahdollista valita yksityinen palveluntuottaja joko verkossa osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin kello 10–15). Verkkopalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.Tampereen ja Oriveden asukkaat eivät siis enää pääse tekemään valintaa. Tampere hakee syksyllä uudelleen jatkoa pilotille. Jos jatkoa saadaan, toivottavasti yhä useampi pääsee mukaan kokeiluun.

Hoitoajan uudelle palveluntuottajalle voi varata keskiviikosta 6.6.2018 lähtien soittamalla suoraan palveluntuottajalle. Hoitoaikaa ei voi varata, jos ei ole tehnyt valintaa verkkopalvelussa tai puhelinpalvelussa vähintään yhtä arkipäivää aikaisemmin.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]

Kehittämissuunnittelija
Tiiu Airistola
puhelin 040 667 3698
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki