Siirry sisältöön

Tuomiokirkonkadun eteläpää kävelykaduksi - katusuunnitelma nähtävänä

Julkaistu 24.5.2018 11.24

Tuomiokirkonkadun katusuunnitelma katuosuudelta Verkatehtaankatu-Suvantokatu on nähtävänä 4.6. 2018 saakka. Katuosuus muutetaan kävelykaduksi voimassa olevan asemakaavan mukaisesti.

Kävelykatu päällystetään luonnonkiveyksellä, graniittilaatoilla. Katukiveyksen pääväri kävelyladun keskiosassa on punasävyinen ja reuna-aluilla musta. Kiveyksessä käytetään erikokoisia ja värisiä laattoja sekä kiviraidoitusta. Kävelykadun varteen tulee penkkejä. Polkupyöräpysäköinti sijoittuu Suvantokadun päähän. Länsireunan nykyiset puut poistetaan, ja tilalle istutetaan uusia puita.

Katuosuuden katuvalaistus uusitaan. Se on suunniteltu toteutettavaksi vaijerivalaistuksena. Katuosuuden eteläpäähän, purettavan rakennuksen kohdalle, tulee seinävalaistus.

Kadun kunnostus välillä Verkatehtaankatu - Otavalankatu toteutettaneen vuonna 2019 ja välillä Otavalankatu - Suvantokatu tulevina vuosina.

Katusuunnitelma on nähtävänä verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/katusuunnitelmat ja palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2B.


Lisätietoja

Katuinsinööri
Pasi Palmu
puhelin 040 801 6812


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen