Siirry sisältöön

Ratinan alueelle avattiin uusi pyöräily- ja kävely-yhteys alikulkutunneleineen

Julkaistu 19.4.2018 15.55

Ratinan alueella on avattu uusi pyöräily- ja kävelyväylä, Ratinanraitti, Ratinan suvannon päästä Suvantokadulta Ratinanrantaan Voimakadulle. Väylästä on tunneliosuutta Suvantokadulta Tampereen valtatien eteläreunaan saakka. Tunneli kulkee kauppakeskuksen vierustaa ja alittaa Tampereen valtatien.

kuva: Ratinan jalankulku- ja pyöräilytunneli
 

Pyöräpysäköintipaikat löytyvät tunnelista Suvantokadun puoleisesta päästä. Pyöräpysäköintipaikkoja on 100.

Kannattaa huomata, että Ratinan suvannon ja asuinkerrostalojen välissä kulkeva väylä Vuolteentorin suuntaan on edelleen pelkästään jalkakäytävä, jolla pyörää on talutettava. Pyörällä on mahdollista jatkaa Suvantokatua pitkin. Suvantokadun pohjoisreunaan on rakenteilla kävely- ja pyörätie, joka valmistuu alkukesästä.

Väylä jatkuu tunnelin jälkeen Tampereen valtatien alta tultaessa Ratinanraittia eroteltuna kävely- ja pyörätienä Voimakadulle saakka.

Ratinan alueella on avattu myös Hatanpään valtatien länsipuoleinen, uusittu kävely- ja pyörätieosuus Suvantokadun ja Vuolteenkadun välillä. Lisäksi alueelle on valmistunut Vuolteenkadun pohjois- ja länsireunaan eroteltu kävely- ja pyörätie välille Hatanpään valtatie-Tampereen valtatie, ja Tampereen valtatien pohjoisreunaan on valmistunut eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie välillä Hatanpään valtatie-Vuolteenkatu.

kuva: Ratinan tunneli Tampereen valtatien päässä
Ratinan kävely- ja pyöräilytunneli Tampereen valtatien päässä
kuva: Ratinan tunneli Ratinan suvannon päässä
Ratinan tunneli Ratinan suvannon päässä

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104

Rakennuttajainsinööri
Mikko Vainiomäki
puhelin 040 801 6212


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen