Siirry sisältöön

Kaupunkiympäristöön liittyviä palveluita esitellään asukkaille

Julkaistu 16.4.2018 9.05

Kaupunkiympäristöön liittyviä palveluita esitellään kaupunkilaisille huhti - toukokuun aikana viidessä eri paikassa. Tampere suunnittelee ja rakentaa 2018 -tilaisuuksissa on esillä aineistoja kaupungin tämän vuoden hankkeista ja mukana edustajia palveluja tuottavista yksiköistä Tampereen kaupungilta.

Tampere auringonlaskussa
 

Tilaisuuksien aikataulu:

Tiistai 24.4. Länsi: Lielahti-keskuksen aula, Antti Possin kuja 1

Keskiviikko 25.4. Keskusta: Galleria Nottbeck, Satakunnankatu 18 A 2

Torstai 26.4. Koillinen: Koilliskeskuksen kirjasto, Liikekatu 3

Keskiviikko 2.5. Kaakko: Kauppakeskus Duon aula, Pietilänkatu 2

Torstai 3.5. Etelä: Koivistonkylän Prisman aula, Lempääläntie 21

Tilaisuuksien sisältö painottuu alueellisiin hankkeisiin, mutta kaikista kaupunkiympäristöön liittyvistä kaupungin suunnitelmista voi keskustella eri tilaisuuksissa.

Tilaisuuksissa on avoimet ovet klo 14 - 18. Kaupungin ajankohtaiskatsaukset järjestetään klo 15 ja 17. Lielahdessa on lisäksi kiinnostuneille osallistava kävely Hiedanrannan hulevesiin liittyen klo 17. Noin kolmen kilometrin kävely lähtee Lielahden kartanolta.

Paikalla on kaupungin edustajia asemakaavoituksesta, joukkoliikenteestä, liikennesuunnittelusta, vihersuunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta sekä yleiskaavoituksesta ja kehitysohjelmista.

Uudenlaisia asukastilaisuuksia

Tapahtumien iltapäivän kestävän ajankohdan toivotaan sopivan mahdollisimman monelle. Avoimien ovien periaatteella päästään keskustelemaan asukkaiden kanssa juuri niistä asioista, joista he ovat kiinnostuneita. Paikalle voi tulla vaikka vain saamaan tietoa siitä, mitä alueella tapahtuu lähivuosina ja miksi.

- Tilaisuuksilla haetaan uudenlaista lähestymistapaa tiedottamiseen ja asukasosallistumiseen. Paikoiksi on pyritty valitsemaan sellaisia ympäristöjä, joissa ihmiset liikkuvat arkena muutenkin. Tällä tavoitellaan myös sellaisten asukkaiden saavuttamista, jotka eivät ehkä muuten lähtisi kaupungin tilaisuuksiin, yleiskaavapäällikkö Pia Hastio kertoo.

Tilaisuuksissa on esillä aineistoja kaupungin kuluvan vuoden suunnittelu- ja rakentamishankkeista. Kaupunkiympäristön palvelualueella tehdään muun muassa kaavoitusta, liikennejärjestelmäsuunnittelua, viher- ja hulevesisuunnittelua, järjestetään joukkoliikennettä ja huolehditaan rakentamisen ja kunnossapidon toiminnoista. Tilaisuuksissa ovat mukana myös raitiotien, keskustan ja Hiedanrannan kehitysohjelmat.

- Kaupunkiympäristön suunnittelussa kaikki asiat vaikuttavat toisiinsa, joten yksittäisten asioiden esittely jättää monta kysymystä vastausta vaille. Monien yksikköjen edustuksella pyritään tarjoamaan parempaa palvelua asukkaille. Tilaisuuksien yhtenä tavoitteena onkin yhteistyön kehittäminen kuntalaisten kanssa sekä omien toimintojen kehittäminen, yleiskaavapäällikkö Pia Hastio kertoo.

Yleiskaavoitukseen voi osallistua

Tampereen kantakaupungin yleiskaava ja Pohjois-Tampereen yleiskaavan osallistumis- ja arvioimissuunnitelmat ovat nähtävillä toukokuun loppuun saakka. Tilaisuudet toimivat kantakaupungin yleiskaavan aloitusvaiheen asukastilaisuuksina.

Asuikastilaisuuksissa voi jättää palautetta ja keskustella yleiskaavojen lähtökohdista ja asetetuista tavoitteista. Kantakaupungin yleiskaavan osalta aluekeskusten kehittämisestä on käynnissä verkkokysely 31.5.2015 saakka, johon voi myös tilaisuuksissa vastata.

Joukkoliikenteen uusi linjasto

Joukkoliikenteessä on meneillään Linjasto 2021 -suunnittelu. Siinä tuleva raitioliikenne ja busseihin perustuva joukkoliikenneverkosto sovitetaan yhteen. Joukkoliikennettä pääsee suunnittelemaan alueverkostojen kokoontumisissa huhtikuun aikana. Näiden suunnitelmien tuloksia esitellään ja niitä voi kommentoida "Tampere suunnittelee ja rakentaa" -tilaisuuksissa.


Lisätietoja

Kaupunkiympäristön palvelualue /
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin 040 801 2665

Suunnittelujohtaja
Taru Hurme
puhelin 040 806 2601

Yleiskaavapäällikkö
Pia Hastio
puhelin 040 801 6917


Teksti Anna-Leea Hyry

Kuvat Laura Vanzo