Siirry sisältöön

Pappilan Tanhuanpuisto kunnostetaan toimivammaksi ja viihtyisämmäksi

Julkaistu 10.4.2018 9.36

Pappilassa kunnostetaan Tanhuanpuiston leikkipaikkaa ja pelikenttää sekä kehitetään puiston hulevesijärjestelmää. Tavoitteena on lisätä puiston käyttöä parantamalla sen turvallisuutta, viihtyvyyttä ja toiminnollisuutta. Puiston suunnitelmasta voi antaa palautetta 24.4.2018 saakka.

Suunnitelmaluonnos on nähtävänä 10.–24.4.2018 puiston leikkipaikalla, palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B ja netissä sivulla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat.

Tanhuanpuisto on 1960-luvulla rakennettu lähileikkipaikka, jonka ympärillä on omakotiasutusta. Länsipää rajoittuu Huunalankatuun ja itäpää Tanhuankatuun. Puisto tunnetaan myös Huunalanpuistona. Puistossa on myös pieni talvisin jäädytetty pelikenttä. Viimeisin laajempi kunnostus on vuodelta 2002. Puiston poikki virtaa avo-oja.

Koululaiset ja päiväkotilapset mukana ideoimassa

Leikkialuetta laajennetaan, ja sieltä poistetaan huonokuntoisin välineistö. Hyväkuntoinen jousikiikku ja monitoimiteline säilytetään. Uusina välineinä esitetään pesäkeinua, kumilauta- ja turvaistuinkeinuja, hiekkalaatikkoa, pölliautoa sekä telinettä, jossa on leuanvetotanko ja nojapuut. Puiston penkit kunnostetaan.

Pelikentän ja käytävän kuivatusta parannetaan nostamalla pintoja. Pelikentälle asennetaan salaojitus ja uudet kolmen metrin korkuiset päätyaidat.

Puiston hulevesijärjestelmää on tarkoitus parantaa. Puiston kehittämistä, hulevesien johtamista ja leikkipaikan toimintoja ideoidaan yhdessä koululaisten ja päiväkotilasten kanssa suunnitelmaluonnoksen nähtävillä olon aikana.

Puiston puusto säilytetään. Ojan varrelle leikkipaikan eteläpuolelle voidaan istuttaa kosteikkokasveja.

Tanhuanpuistoa esitetään kunnostettavaksi vuonna 2018.


Lisätietoja

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen