Siirry sisältöön

Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon palkintojuhla Tampereella 6. maaliskuuta

Julkaistu 26.2.2018 10.07

Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (International Gender Equality Prize) ensimmäistä palkinnonsaajaa, liittokansleri Angela Merkeliä, juhlitaan Tampereella Tampere-talossa 6. maaliskuuta. Verkossa suorana lähetyksenä välitettävän tilaisuuden osana pidetään kansainvälinen paneelikeskustelu, jonka aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta.

Kansainvälinen tasa-arvopalkinto Igep, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Suomen pääministeri Juha Sipilä; © Juha Roininen / EUP-IMAGES
 

Palkintojuhlassa esitellään liittokansleri Merkelin valitsema kohde, jolle hän ohjaa 150 000 euron palkintosumman. Tilaisuudessa on läsnä liittokanslerin edustaja.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä valtioneuvoston kanslia ja Tampereen kaupunki. Tilaisuuden isäntinä toimivat pääministeri Juha Sipilä ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen.

Paneelikeskustelun johdantopuheenvuoron pitää perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Paneeliin osallistuvat Institut français de Finlanden johtaja Jeannette Bougrab, Women Deliver -järjestön johtaja Katja Iversen, Sonke Gender Justice -järjestön perustajiin lukeutuva Dean Peacock sekä UN Womenin vanhempi neuvonantaja Katja Pehrman.

Pääministeri Sipilä julkisti palkinnon ensimmäisen saajan 14. joulukuuta 2017 Brysselissä. Se myönnetään liittokansleri Merkelille, joka on elämäntyöllään noussut yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä ja esikuvaksi monelle naiselle ja tytölle.

Yle välittää tiistaina 6.3. kello 14 alkavan kutsuvierastilaisuuden suorana verkkosivuillaan ja se on katsottavissa Yle Areenasta.

Logo: International Gender Equality Prize

Lisätietoja

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Iina Ojala
puhelin +358 40 801 6189
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Juha Roininen / EUP-IMAGES