Siirry sisältöön

Ohjaamot tarjoavat tukea ja neuvontaa nuorille

Julkaistu 9.2.2018 12.24

Ohjaamoissa autetaan 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään 12.–16. helmikuuta.

Tampereen Nuorten talo Ohjaamossa palvellaan koulutukseen, raha-asioihin, asumiseen, työhön, terveyteen, hyvinvointiin, ihmissuhteisiin ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Tampereen-neuvontapisteeseen voi tulla ilman aikavarausta maanantaista torstaihin kello 12–15. Tampereen Ohjaamo on osoitteessa Puutarhakatu 2, aivan Laikun lavan vieressä.

– Nuorten talo Ohjaamo on helpottanut nuorten koulutukseen ja työelämään pääsyä sekä auttanut nuoria löytämään mielekästä tekemistä arkeen. Olemme saaneet nuorilta kiittävää palautetta toiminnasta, jossa nuoren aito kohtaaminen on kaiken keskiössä, kertoo projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti.

Ohjaamoviikko näkyy myös Nuorten talo Ohjaamon Facebook-sivuilla: Ulkoinen linkkiNuorten talo Ohjaamo , jossa jaetaan viikon aikana tietoa toiminnasta sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Myös muita some-kanavia avataan lähiaikoina.

Ohjaamo-toiminta on laajentunut Suomessa tasaisesti vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 40 paikkakunnalla, ja toiminta ulottuu 100 kunnan alueelle. Ohjaamoviikolla ovensa avaa viisi uutta Ohjaamoa eri puolilla Suomea.

Ohjaamo-toimintaa koordinoi ja tukeNuorten talo Ohjaamoe Kohtaamo-hanke.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Riina Hiipakka-Lahti
puhelin 040 800 4954
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö, Kohtaamo-hanke
Pasi Savonmäki
puhelin 0295 020 260
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell