Siirry sisältöön

Tamperelainen taloyhtiö sai kunniamaininnan Vuoden lähienergiaratkaisu -kilpailussa

Julkaistu 5.2.2018 11.12

Tampereen kaupungin ja VTT:n EU-GUGLE -projektin demonstraatiokohde As Oy Pohjolankatu 18-20 sai Lähienergialiiton järjestämässä Vuoden lähienergiaratkaisu kilpailussa kunniamaininnan kaksisuuntaisesta kaukolämpöratkaisusta. Projektissa 8 kerrostaloa Tammelan kaupunginosassa sai EU:lta tukea yhteensä 1,4 milj. € rohkeisiin ja innovatiivisiin energiaremontteihin, joiden tuloksia seurataan mielenkiinnolla Euroopan laajuisesti.

kuva: Pohjolankatu 18-20 kerrostalo
 

Pohjolankatu 18-20 on EU-GUGLE projektin alusta lähtien 2013 ollut rohkeasti edelläkävijänä kokeilemassa erilaisia energiaremontoinnin ratkaisuja taloyhtiössään. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen on alusta lähtien tehokkaasti ajanut korjausprojekteja eteenpäin ja tästä hyvästä taloyhtiö ehti suorittaa kaksi erillistä remontointikierrosta projektin aikana.

Taloyhtiössä on EU-GUGLE projektin myötä otettu käyttöön kaksisuuntaisen kaukolämpöjärjestelmän lisäksi aurinkokeräimet ja paneelit, poistoilma- sekä maalämpöpumppu, jäteveden lämmöntalteenotto, tehokkaat led-valaistusratkaisut ja uudenaikainen automaatio- ja etävalvontajärjestelmä. Taloyhtiössä uusittiin myös ikkunat ja ovet vastaamaan tämän päivän standardeja sekä asuntoihin asennettiin viilennysyksiköt.

EU-GUGLE -projektissa mukana olevien taloyhtiöiden energiankulutusta ja järjestelmien suoriutumista seurataan ja raportoidaan vuoden 2018 loppuun asti. Tähän mennessä Pohjolankatu 18-20 on vähentänyt ostoenergiantarvettaan 56 % ja kaikki demonstraatiokohteet yhteensä 40% Tampereella.

EU-GUGLE tulee sanoista "European cities serving as Green Urban Gate towards Leadership in Sustainable Energy", ja sen rahoitus tulee Tutkimuksen ja teknologisen innovaatiotoiminnan 7. puiteohjelmasta.


Lisätietoja

EU-GUGLE-projekti:
Projektipäällikkö
Ilari Rautanen
puhelin 040 806 3252
sähköposti [email protected]