Siirry sisältöön

Lasten akatemiassa kuullaan miten muumipeikko syntyi

Julkaistu 17.1.2018 20.35

Lasten akatemian seuraava luento on Valoa pimeyteen –tiedetapahtumassa. Museolehtori Minna Honkasalo kertoo: Miten Muumipeikko syntyi?

Valoa pimeyteen –tiedetapahtumassa 27.1. mukana myös muuta Ursan, Lumaten ja Muumimuseon järjestämää ohjelmaa. Aikuisille on järjestetty omaa ohjelmaa.

Luento Muumipeikosta

Muumipeikko itse on kaikkien tuntema, mutta harvempi tietää, miten Muumipeikko aikoinaan syntyi. Muumikirjojen kirjoittaja ja kuvittaja Tove Jansson oli hyvä kertomaan tarinoita, ja hän kertoi myös hauskoja juttuja siitä, miten keksi Muumipeikon. Luennolla kuulet, miten kesämökin huussi, aikuisten pilapiirroslehti ja mustat punasilmäiset hahmot liittyvät Muumipeikon syntyyn.

Aika: 27.1.2018 kello 10.00-11.00
Paikka: Tampere-talon Maestro-sali (Yliopistonkatu 55)

Työpajat ja näytökset

Lapset pääsevät Muumi-luennon lisäksi työskentelemään Muumimuseon järjestämään Komeetta –työpajaan kello 11-17/nonstop.

LUMATE-keskus järjestää tiedetyöpajoja niinikään kello 11-17/nonstop. LUMATEN Avaruus aiheisessa työpajassa kurkistetaan aurinkokuntaan, tutustutaan meteoriitteihin ja kraattereiden syntyyn. Viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi! Lähtölaskenta on alkanut, tule laukaisemaan oma raketti!

URSA:n planetaarionäytökset käsittelevät Avartuvan avaruuden kahleita. Millainen on näkymämme avaruuteen ja mikä siinä vaikuttaa elämään maapallolla ja sen mahdollisuuksiin maailmankaikkeudessa? Planetaariossa valotetaan moninaisia avaruuden ilmiöitä ajankohtaisen tähtitaivaan kautta kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Näytökset tasalta ja puolelta klo 11.00–16.30 (paitsi klo 12 ja 14, ei näytöstä).
Näytöksen kesto noin 30 minuuttia, yhteen näytökseen mahtuu n. 25 osallistujaa. Näytöksiin saa paikkalippuja tapahtuman infosta. Näytökset sopivat kaikenikäisille (siis myös aikuisille).

Aikuisille on järjestetty omaa ohjelmaa teemalla Ulkoinen linkkiTampere 1918 – Maailma 2018

Lasten akatemia
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu lapsille, mutta tarvittaessa avustajatkin ovat tervetulleita mukaan.

Ulkoinen linkkiLue lisää Lasten akatemiasta

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä;
Tampereen yliopisto,
Tampereen teknillinen yliopisto,
Tampereen LUMATE-keskus sekä
Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Lisätietoja:
Markkinointikoordinaattori
Kyösti Koskela, p. 050 318 6621, [email protected]
Tampereen yliopisto