Siirry sisältöön

Koukkuniemeen valmistunut uusi palvelukoti Toukola

Julkaistu 12.1.2018 11.03

Tampereelle Koukkuniemeen on valmistunut uusi palvelukoti Toukola, joka tarjoaa kodin 120:lle ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevalle vanhukselle. Toukolassa on kahdeksan ryhmäkotia, joiden toiminnasta puolet tulee osaksi kaupungin omaa toimintaa ja puolet ulkopuoliselle toimijalle, joka selviää kilpailutuksen jälkeen vuoden 2018 alkupuolella.

Kuva: Toukolan uudisrakennus
Toukolan ryhmäkoteihin kuljetaan sisäpihan kautta.

Kaupungin neljään omaan ryhmäkotiin uudet asukkaat muuttavat tammikuun lopussa kahden viikon aikana. Asukkailla on mahdollisuus osallistua monenlaiseen virkistystoimintaan, harrastuksiin sekä elää ja osallistua kotinsa arkeen. Ryhmäkodeissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä sauna ja pesuhuone. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Tarjolla on myös kahden hengen huoneita.

Toukolalla on rauhallinen pieni sisäpiha ja ympärillä koko Koukkuniemen kaunis alue rantoineen käytettävissä ulkoiluun. Rakennuksen katutasoon tulee monenlaisia palveluja: kirjasto, kahvio, kampaamo, jalkahoitaja, hieroja, hammashoitola sekä hyvin varusteltu kuntosali.

Tehostettu palveluasuminen tarjoaa asukkaille ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon. Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka toimii yhteyshenkilönä asukkaan ja omaisten sekä ryhmäkodin välillä.


Lisätietoja

Hoito- ja hoivapalvelupäällikkö
Marjut Lindell
puhelin 040 800 4925
sähköposti [email protected]

Palveluesimies
Paula Kortesniemi
puhelin 040 634 2546
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala