Siirry sisältöön

Tampereen keskusta-alueelle sijoitettiin ruiskujen keräysastioita

Julkaistu 13.12.2017 11.00

Tampereen keskusta-alueelle on asennettu 10 käytettyjen huumeneulojen ja -ruiskujen keräysastiaa. Astiat kiinnitettiin pääosin valaisinpylväisiin puisto- ja katualueille.

Kuva: huumeruiskujen keräysastia
 

Ruiskujen keräilymahdollisuuksia lisätään, jotta käytetyt neulat ja ruiskut saadaan hävitettyä asianmukaisesti eikä niitä jätettäisi puistoihin, kaduille eikä muuallekaan maastoon. Ensi vaiheessa ruiskuastioista haetaan kokemuksia ja palautetta. Niiden määrää voidaan lisätä, jos palaute on positiivista.

Ruiskuastiat on suunniteltu turvallisiksi, ja ne erottaa helposti muista roskiksista. Ne on merkitty niiden käyttötarkoituksen ilmaisevilla tarroilla ja astiassa on vain pieni reikä, johon neulan voi pudottaa. Astiassa on vielä erillinen sisäastia, johon ruiskut kerätään. Astioihin ei tulisi laittaa tavallisia roskia tai tupakan tumppeja. Tampereen kaupunki eli käytännössä Tampereen infra vastaa astioiden tyhjennyksistä.

Valtuustoaloitteen neulojen ja ruiskujen keräilyastioiden lisäämiseksi teki joukko valtuutettuja 17.8.2015.

Tampereella käytettyjä neuloja vaihdetaan tällä hetkellä huumehoidon avopalveluissa Jeesissä ja Breikissä. Jeesi ylläpitää A-klinikkasäätiö ja Breikkiä Helsingin Diakonissalaitos Hoiva. Jeesin toimipaikka on Hammareninkatu 10:ssä. Breikki löytyy Hämeenpuisto 27:stä, mutta on muuttamassa osoitteeseen Hatanpään Valtatie 34 A/B, 3krs. Palvelut uudessa osoitteessa alkavat 20.12.

Myös yleisökäymälät Koskipuistossa, Kirjastonpuistossa, Sorsapuistossa ja Tammelantorilla on varustettu neulojen ja ruiskujen keräilyastioilla.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Tarja Nikupaavo-Oksanen