Siirry sisältöön

Tampere tarjoaa aiempaa useammin päivähoitopaikkoja palvelusetelipäiväkodeista

Julkaistu 21.11.2017 12.10

Tampereella noin 400 lasta tarvitsee päivähoitopaikan vuoden 2018 alussa. Jotta hoitopaikkoja voidaan järjestää riittävästi, perheille tarjotaan hoitopaikkoja sekä kunnallisista että yksityisistä päiväkodeista. Suurin osa yksityisistä päiväkodeista on palvelusetelipäiväkoteja, joihin Tampereen kaupunki myöntää asiakkaalle palvelusetelin.

Palvelusetelin arvo eli asiakasmaksu palvelusetelipäiväkodeissa perustuu perheen tuloihin samalla tavalla kuin kunnallisissa päiväkodeissa. Osa palvelusetelipäiväkodeista perii lisämaksun, jonka suuruus on noin 20-60 euroa kuukaudessa. Tieto mahdollisesta lisämaksusta löytyy palvelusetelipäiväkotien esittelytiedoista Tampereen kaupungin internetsivuilta.

Päivähoitopaikkaa hakeneita on nyt paljon muun muassa keskustan, Kalevan, Kaukajärvi-Annala-Metsäniityn, Hatanpää-Härmälän, Hyhky-Epilän, Lamminpään ja Vuoreksen alueilla. Perheille tarjotaan hoitopaikkoja sekä kunnallisista että yksityisistä päiväkodeista. Kaupunki toivoo näillä alueilla päivähoitopaikkaa hakeneiden tutustuvan palvelusetelipäiväkotien tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Toimi näin, kun haet hoitopaikkaa palvelusetelipäiväkodista

Hoitopaikkaa tulee tiedustella suoraan palvelusetelipäiväkodin johtajalta. Kun paikka palvelusetelipäiväkodista on sovittu, perhe hakee palveluseteliä Tampereen kaupungilta ennen hoidon aloittamista sähköisellä hakemuksella. Kaupunki myöntää palvelusetelin hakijalle aina.

Palvelusetelipäiväkotien määrä on viime vuosina kasvanut Tampereella ja tällä hetkellä niitä on noin 20. Tammikuun alussa toimintansa aloittaa kolme uutta palvelusetelipäiväkotia Saukonmäessä, Hervannassa ja Kaupissa. Palvelusetelihoitopaikkaa voi halutessaan hakea myös Tampereen naapurikunnissa sijaitsevista palvelusetelipäiväkodeista.

Muut yksityisen varhaiskasvatuksen vaihtoehdot

Palvelusetelipäiväkotien lisäksi Tampereella on myös yksityisiä päiväkoteja ja perhepäivähoitajia. Näihin palveluihin voi hakea yksityisen hoidon tukea Kelalta.

Huoltajat voivat hakutilanteesta lisätietoa tarvitessaan ottaa yhteyttä Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelutiimiin sähköpostilla osoitteeseen paivahoito.palveluohjaus(at)tampere.fi tai puhelimitse (arkisin klo 9-12) numeroon 040 800 7260.


Lisätietoja

Varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen