Siirry sisältöön

Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita varten aiotaan perustaa uusi yhtiö vuoden 2018 aikana

Julkaistu 31.10.2017 15.44

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 31.10.2017 esittää kaupunginhallitukselle, että Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja varten perustetaan Inhouse-yhtiö. Valmistelua jatketaan vuoden 2018 aikana niin, että kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Monetra Oy:n perustavat yhteisesti omistetun Inhouse-yhtiön. Suunnitelmaan kuuluu, että vuoden 2019 alusta alkaen kaupunki alkaa hankkia määritellyt talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut uudelta yhtiöltä.

Monetra Oy:n valinta strategiseksi kumppaniksi perustuu yhteiseen tahtotilaan kehittämisestä, sopivasta palveluiden kokonaisuudesta ja toimintamalleista. Monetra erottui muista kumppaniehdokkaista (KuntaPro Oy, Kunnan Taitoa Oy) muun muassa siinä, että ratkaisussa säilyy osakkailla vaikutusmahdollisuudet omistusrakenteen ja hallituspaikkojen kautta.

Suunnitelman mukaan Pirkanmaalla toimisi Monetran tytäryhtiö, jonka perustaisivat alussa Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) yhdessä Monetran kanssa. Myöhemmin sairaanhoitopiirin osakkeet siirtyisivät maakunnalle. Tampereen kaupunki toimisi omistaja-osakkaana ja Inhouse-aseman turvin asiakkaana. Tampere ja PSHP olisivat yhtä suurilla osuuksilla omistajina Monetran tytäryhtiössä. Monetran konsernin emoyhtiöön tulisi myös Tampereen kaupungille omistusosuus ja mahdollisuus vaikuttamiseen hallituspaikan kautta. Emoyhtiössä osake-enemmistö tulisi olemaan kaupungeilla.

Monetran paikallisen yhtiön toimipiste olisi Tampereella. Paikallisen yhtiön avulla halutaan varmistaa kehittäminen ja asiakkuuden ohjaaminen ja hoitaminen, työpaikkojen säilyminen Pirkanmaalla sekä suuremmat volyymi- ja kustannushyödyt.

Muutoksen toteutuessa Tampereen kaupungin konsernipalveluyksiköstä siirtyy noin 120 henkilötyövuotta talouden, henkilöstöpalvelujen ja ict-palvelujen nykyisestä henkilöstöstä uuteen palvelukeskusyhtiöön. Henkilöstömäärä tulee täsmentymään myöhemmin. Kaupungin konsernipalveluyksikköön tulee jäämään vielä noin 150 henkilötyövuoden verran henkilöstöä.

Henkilöstön kanssa on käsitelty yhteistoimintamenettelyn mukaisesti muutoksen valmistelua vaihtoehtoineen. Osakassopimukseen on tarkoitus neuvotella edustajia paikallisen yhtiön hallitukseen, ja henkilöstölle tullaan laatimaan siirtosopimus. Monetrassa käytetään AvainTes-työtehtosopimusta, joka on hallinto- ja toimistohenkilöstön soveltamisalalla yleisesti käytetty työsopimus julkisen alan yhtiöissä. Eläkevakuutusyhtiö on Keva.

Monetra Oy on perustettu vuonna 2012 Oulun kaupungin palvelukeskuksesta, ja se tuottaa talous ja henkilöstöhallinnon palveluja sekä muita tukipalveluja kuntatoimijoille. Monetran pääomistajat ovat Oulun kaupunki ja Pohjois-Suomen sairaanhoitopiiri, ja se on voittoa tavoittelematon Inhouse-osakeyhtiö, jossa työskentelee tällä hetkellä 450 henkilöä.


Lisätietoja

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puhelin 050 345 1397
sähköposti [email protected]

Hallintojohtaja
Heli Hirvelä
puhelin 050 434 5466
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell