Siirry sisältöön

Perinteistä PIKI-päivää vietetään 21. syyskuuta

Julkaistu 13.9.2017 12.39

Tämän vuoden PIKI-päivän teemana on vanhempi kirjallisuus ja paikallisten kokoelmien aarteet.

pino vanhoja kirjoja
 

Pirkanmaan kirjastoilla on tapana viettää syyskuussa PIKI-päivää, jolloin esitellään PIKI-kirjastojen toimintaa ja laajoja kokoelmia eri näkökulmista. Tänä vuonna PIKI-päivää vietetään torstaina 21. syyskuuta. Teemaksi on valittu vanhempi kirjallisuus ja paikallisten kokoelmien aarteet. PIKI-päivänä kirjastot järjestävät aiheeseen liittyen erilaisia tapahtumia, aineistoesittelyjä ja vinkkauksia.

Tiedot PIKI-kirjastojen järjestämistä tapahtumista ja opastuksista on koottu Ulkoinen linkkiPIKI-päivän omalle verkkosivulle . Sivun tapahtumalistaus päivittyy sivulla sitä mukaa, kun kirjastojen tapahtumatiedot varmistuvat.

Verkkokirjastossa kiinnostavia artikkeleita

Monissa Pirkanmaan kirjastoissa on vanhempaa kirjallisuutta varastoissa sekä erillisiä kotiseutu- ja erikoiskokoelmia paikallishistoriasta ja -kulttuurista kiinnostuneille. Näistä viimeksi mainituista on tiedot myös Ulkoinen linkkiPIKI-verkkokirjastossa .

Verkkokirjastoon on tehty lisäksi artikkeleita Ulkoinen linkkivanhemmasta kirjallisuudesta verkossa sekä Kansalliskirjaston Ulkoinen linkkiFinna-hakupalvelusta , jonka avulla saa niin museoiden, arkistojen kuin kirjastojen aineistot samaan hakutulokseen. Verkosta löytyy yllättävän paljon sähköiseen muotoon tallennettua vanhaa, kotimaista kirjallisuutta. Artikkeleiden vinkkien avulla kansallisista aarteista kiinnostunut pääsee jo kotisohvalla hyvin etsimisen alkuun.

Lisätietoja

Piki-kirjastot
Koordinaattori
Pirjo Järvinen
puhelin 040 800 7829
sähköposti [email protected]