Siirry sisältöön

Pormestariohjelma vuosille 2017-2021 käsiteltiin kaupunginhallituksessa

Julkaistu 12.6.2017 19.43

Pormestari Lauri Lylyn laatima Inhimillinen ja vetovoimainen Tampere -pormestariohjelma vuosille 2017-2021 merkittiin tiedoksi uuden kaupunginhallituksen ensimmäisessä kokouksessa 12.6.2017. Pormestariohjelma viedään kaupunginvaltuuston kokoukseen 19.6.2017.

Pormestariohjelman ykkösasia on työn ja yrittäjyyden edistäminen Tampereella. Ohjelman mukaan ne ovat tamperelaisen hyvinvoinnin ja elinvoiman perusta.

- Työllisyyden vahvistaminen on keskeisin keino kaupungin talouden tasapainon saavuttamiseksi. Vain terve ja tasapainoinen talous turvaa palvelujen saatavuuden. Se on myös edellytys pormestariohjelman palvelulupausten toteuttamiselle, pormestariohjelmassa todetaan.

Valtuustokauden aikana talous saatetaan tasapainoon muun muassa vahvistamalla tulopohjaa, kehittämällä omaa palvelutuotantoa ja noudattamalla tiukkaa menokuria sekä panostamalla uutta työtä synnyttäviin investointeihin.

Tavoitteena on olla teknologisen kehityksen mallikaupunki. Tämä tarkoittaa ratkaisuja, jotka parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua, kaupungin palvelujen ja toimintojen tehokkuutta sekä alueen kilpailukykyä. Digitalisaation avulla voidaan helpottaa arkea, lisätä hyvinvointia ja turvallisuutta sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirto maakuntiin korostaa kaupungin sivistys- ja elinvoimaroolia. Pormestariohjelmassa korostetaan monipuolisen koulutustarjonnan merkitystä aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen sekä vastuuta hyvinvoinnin edistämisestä, hyvästä elinympäristöstä, kumppanuuksien luomisesta ja osallisuuden tukemisesta.

Pormestariohjelmaan ovat sitoutuneet Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmä, Tampereen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä, Tampereen Vihreä valtuustoryhmä, Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä, Perussuomalaisten Tampereen valtuustoryhmä, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä sekä Tampereen Puolesta -valtuustoryhmä. Pormestariohjelman hyväksyivät siis kaikki ryhmät lukuun ottamatta Aarne Raevaaran edustamaa Vaihtoehto Tampere -valtuustoryhmää.

Ohjelman palvelulupauksia toteutetaan kaupungin strategian avulla. Ohjelman välitarkastelu tehdään valtuustokauden puolessa välissä.


Teksti Aila Rajamäki