Siirry sisältöön

Kesämuistiosta Tampereen kaupungin palvelujen kesän aukiolot ja ohjelmavinkkejä

Julkaistu 2.6.2017 14.39

Miten terveysasemat ovat avoinna kesällä? Miten Nysse kulkee? Pääseekö uimahalliin? Mitä tehtäisiin? Kesä tuo muutoksia kaupungin palvelujen aukioloihin. Kesämuistioon on koottu palvelujen aukioloaikoja ja vinkkejä kesätekemiseksi Tampereella.

Kuva: Chillailua nurmikolla
 

Kesäaikaan kaupungin palvelujen aukioloajat supistuvat ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse ajaa kesäaikatauluilla ja -reiteillä. Osa terveysasemista on suljettuna 3.7. - 6.8. Kirjastoissa on niin ikään kesäaukioloajat. Pääkirjasto Metson pääkerros avautuu 10.7.

Kesä on kukkuroillaan toimintaa ja tapahtumia. Kesän kohokohtana on uuden Muumimuseon avautuminen Tampere-talossa 17.6. upeine avajaisjuhlineen. Sadat puistokonsertit soivat ympäri kaupunkia koko kesän, Haiharan taidekeskus ja Amurin työläismuseokortteli tarjoavat lukuisia tapahtumia ja nähtävää, isot ja pienet festivaalit täyttävät Tampereen.

Museoissa avautuu uusia näyttelyjä: Tampereen taidemuseossa Vuoden nuori taiteilija 2017 Tiina Pyykkinen, Sara Hildénin taidemuseossa Kimmo Kaivanto ja Museo Milavidassa Valention haute couturea esittelevä Fantastica!-näyttely. Vapriikissa houkuttelee kiitetty Kielletty kaupunki -näyttely. Kesällä museokeskuksessa avautuu viikinkiaikaista hämäläiskylää esittelevä Birckala 1017 -näyttely. Vapriikin useissa museoissa ja näyttelyissä riittää koettavaa päiviksi.

Lapsille on tarjolla ilmaisia rantauimakouluja, nuorille treenejä parkourista suppailuun ja työikäisille puistojumppia. Tai mitä jos kokeilisit uutta Visit Tampere -kaupunkipyörää? Tai tutustuisit Tampereen eri uimarantoihin, niitä on yli 30. Jos luonnonvesissä paleltaa, Tampereen uintikeskukseen pääsee polskimaan muutoin paitsi ajanjaksolla 5.7. - 6.8. Lasten liikennepuisto avautuu 7.6.

Katso kesän aukiolot ja ohjelmavinkit Kesämuistiosta:


Teksti Satu Aalto

Kuvat Opa Latvala