Siirry sisältöön

Tulevaisuuden Tampere rakennetaan asukkaiden ajatuksista

Julkaistu 10.5.2017 15.38

Tampereen kaupungin tavoite mahdollistaa kuntalaisten osallistuminen päätöksentekoon näkyy uuden kaupunkistrategian laatimisessa sekä Tampereen uuden tarinan kirkastamistyössä. Juuri avattujen Tampereenkasvot.fi-kyselysivuston sekä Tampereen Raati -mobiilisovelluksen avulla kerätään näkemyksiä tulevaisuuden Tampereesta.

Kuva: Tampere-maisema Pyynikin näkötornista
 

Tampereen kaupungin tavoite on entistä vahvemmin mahdollistaa kaupungin asukkaiden osallistuminen päätöksentekoon. Tämä näkyy sekä strategia- että brändityössä, joissa on tärkeää ottaa huomioon yksilöiden ja erilaisten yhteisöjen näkemyksiä ja mielipiteitä siitä, millainen Tampere on ja miten sitä halutaan kehittää.

Näkemysten keräämiseen käytetään kyselyitä, joissa on kolme osa-aluetta: arki ja yhteisöllisyys, osaaminen ja yrittäjyys sekä elämykset ja ilmapiiri. Kyselyihin voi vastata Tampereenkasvot.fi-sivustolla ja Tampereen Raati -osallistumissovelluksessa sekä paperilomakkeilla Lielahtikeskuksessa, Koilliskeskuksessa, Hervannan kirjastossa, Kaukajärven kirjastossa, Kuuselan ja Tammelan lähitoreilla, kumppanuustalo Arttelissa ja palvelupiste Frenckellissä.

Kaikki kyselyt ovat avoinna 18.6. asti. Maksuttoman Tampereen Raati -mobiilisovelluksen voi ladata omaan puhelimeen sovelluskaupasta ja se toimii Android-, iOs- ja Windows-puhelimissa. Jatkossa Tampereen Raadissa voi vastata erilaisiin kaupunkia ja sen palveluita koskeviin kysymyksiin.

Tampereen brändityön tavoite on kirkastaa Tampereen tarinaa - selkeää alueen todellisiin vahvuuksiin pohjautuvaa yhteistä viestiä, joka vie Tampereen kartalle myös kansanvälisesti. Suomessa Tampere on vuodesta toiseen halutuin asuinpaikka ja houkuttelevin matkailukaupunki sekä tuoreen tiedon mukaan myös suosituin opiskelukaupunki, mutta kansainvälisessä tunnettuudessa Tampereella on paljon tehtävää. Brändityötä tehdään vuoden 2017 aikana laajassa yhteistyössä, ja tavoitteena on kirjoittaa koko Tampereen ja kaikkien tamperelaisten yhteinen tarina.

Tampereen kaupungin strategia on kuvaus tulevaisuuden tärkeimmistä painotuksista ja tavoitteista. Strategia sisältää keskeiset viestit Tampereen kehittämiselle ja on perusta koko kaupungin johtamiselle. Kesäkuussa aloittava uusi valtuusto hyväksyy strategian vuoden 2017 lopulla. Uudesta strategiasta tehdään nykyistä tiiviimpi ja tulevaisuuteen suuntautuneempi. Kaupunkistrategia ja brändityö kulkevat käsi kädessä ja perustuvat samoihin vahvuuksiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin.

– Kaupunkimme vahvuus on yhdessä tekeminen, ja kutsunkin kaikki mukaan rakentamaan tulevaisuuden Tampereen tarinaa. Huomisen Tampere haluaa olla entistäkin enemmän asukkaidensa näköinen, kertoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen

Tampereen kaupunki julkaisi juuri viime viikolla Tampereen kaupunki -mobiilisovelluksen, jolla pääsee oikotietä kaupungin palveluihin ja ajankohtaisasioihin sekä Tampere.fi-sivuston suosituimmille sivuille. Sovelluksen myötä kuntalaisille aukeaa uusi kanava palautteenantoon, koska sovelluksella voi lähettää kaupungille palautetta kuvan ja sijaintitiedon kera. Myös tämän sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

Lataa Tampereen Raati -sovellus älypuhelimeesi:

Kuva: Osallistu Tampereen kasvot-sivuilla ja Tampereen Raati -mobiilisovelluksella

Lisätietoja

Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Tuija Telén
puhelin 040 801 6009
sähköposti [email protected]

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin 040 572 9610
sähköposti [email protected]


Teksti Pirkko Laitinen

Kuvat Opa Latvala