Siirry sisältöön

Omaehtoiseen ympäristönsuojeluun myönnettiin avustuksia

Julkaistu 10.5.2017 10.42

Ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi 9.5.2017 avustuksia omaehtoiseen ympäristösuojelutoimintaan kaikkiaan 18:lle hakijalle, joiden joukossa oli niin yhdistyksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Avustuksia myönnettiin yhteensä 6080 euroa.

Avustuksia saivat seuraavat yhdistykset ja kampanjat: Aitoniemen – Hirvenniemen kyläläiset ry, Epilä-Seura ry, Härmälänrannan Asukasyhdistys ry, Kalevanharjun yhteisöviljelmä, Käymäläseura Huussi ry, Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry, Suomen Talkoot ry, Särkijärven yhdistys ry, Tampereen yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Aatos, Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry, Tampiiri ry, Vaihda Virtaa-kampanja ja Videootit ry.

Tänä vuonna avustuksia myönnettiin muun muassa lähiympäristön ja rantojen siivoustalkoisiin, kaupunkiviljelyyn, vesikasvien koneelliseen niittoon, vieraslajien kitkemiseen, tapahtumien ja neuvontailtojen järjestämiseen sekä luonto- ja ympäristöteemaan liittyvien elokuvatyöpajojen pitämiseen.

Avustus on tarkoitettu yhteisöille tai yksityisille henkilöille omaehtoisiin hankkeisiin, jotka edistävät ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa tai luonnon monimuotoisuutta, lisäävät ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä tai jotka ovat konkreettisesti kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviä tai edistävät asukkaiden toimintaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Avustuksiin käytettävästä rahasta osa saadaan Tampereen kaupungin maksamista vapaaehtoisista lentomaksuista. Avustusten jaossa otettiin huomioon hankkeen laatu, laajuus ja vaikuttavuus sekä aiempina vuosina myönnetyt avustukset. Hakuaika päättyi 17.3.2017. Avustussummat vaihtelivat 50 eurosta 800 euroon.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Marjatta Salovaara
puhelin 050 5951101


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen