Siirry sisältöön

Johtamisjärjestelmän kuvaus on kattava paketti kaupungin toiminnasta

Julkaistu 2.2.2017 14.21

Tampereen kaupungin strategia- ja kehittämisyksikössä on laadittu kaupungin johtamisjärjestelmän kuvaus. Se antaa kaikille kuntalaisille ja muille kaupungin toiminnasta kiinnostuneille kattavan koosteen uuden toimintamallin periaatteista, kaupunkiorganisaatiosta sekä strategisesta ohjauksesta ja toiminnan johtamisesta.

Johtamisjärjestelmän kuvaus on interaktiivinen PowerPoint-esitys siitä miten Tampereen kaupunki toimii. Strategiajohtaja Reija Linnamaan mukaan kuvauksen tavoitteena on luoda kokonaiskuva Tampereen kaupungin toimintamallista ja johtamisen rakenteista sekä toimintatavoista. Kaupunkistrategian ydinasiat ja organisaatiokuvat löytyvät kuvauksesta myös englanniksi.

- Johtamisjärjestelmän kuvaus on kaikkien tamperelaisten nähtävissä kaupungin verkkosivuilla. Kuvaus päivittyy jatkuvasti, joten uusin versio on aina saatavilla. Siitä voi helposti poimia yksittäisiä dioja itselle käyttöön esimerkiksi osaksi omaa diaesitystä. Kaupunki käyttää kuvausta apuvälineenä viestintään, johtamisen tueksi ja toiminnan kehittämiseen, Linnamaa kertoo.

Kuvauksen ylläpidosta vastaa strategiayksikkö, mutta kaikki konserniohjausyksiköt ja palvelualueet huolehtivat osaltaan oma-aloitteisesti sisältöjen ajantasaisuudesta.

Tampereen kaupunki aloitti uudessa toimintamallissa vuoden 2017 alussa. Kokonaisuudessaan uusi toimintamalli otetaan käyttöön vuoden 2017 aikana, kun uudet poliittiset luottamuselimet aloittavat kevään kuntavaalien jälkeen 1.6.2017.

Johtamisjärjestelmän kuvaus sekä lisätietoa kaupungin uudesta toimintamallista löytyy kaupungin verkkosivujen Toimintamalli-sivulta.


Lisätietoja

Suunnittelija
Hanna Sulonen
puhelin 040 801 6781
sähköposti [email protected]

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin 040 572 9610
sähköposti [email protected]