Siirry sisältöön

Uusilla keinoilla helpotusta asunnottomuuteen

Julkaistu 13.12.2016 9.42

Tampereen kaupunki ja Y-Säätiö yhdessä ympäristöministeriön kanssa aloittavat vuoden 2017 alussa uudenlaisen välivuokrauksen yhteistyömallin, jolla pyritään löytämään eri puolelta Tamperetta 30 vuokra-asuntoa henkilöille, joilla on hankaluuksia saada asunto.

Kaksivuotisessa hankkeessa yksityiset omistajat vuokraavat asuinhuoneiston Y-Säätiölle, joka vuokraa ne edelleen kaupungin valitsemille, asuntoa tarvitseville tamperelaisille. Kaupunki järjestää asukkaalle tarvittavan kotiin annettavan asumisen tuen palvelun, jolla ennaltaehkäistään asumisen ongelmia.

Asukkaan kanssa tehdään ensin määräaikainen vuokrasopimus, mutta tavoitteena on, että jatkossa asukas pystyy asumaan itsenäisesti ja solmimaan toistaiseksi voimassa olevan vuokrasuhteen.

Sosiaalisesta asumisesta apua vaikeasti asuntoa saaville

Tampereella on käynnissä myös sosiaalisen vuokra-asumisen kokeilu, jolla helpotetaan esimerkiksi vastaanottokeskuksista muuttavien turvapaikanhakijoiden, asumishäiriöitä aiheuttaneiden, luottotietonsa menettäneiden tai tukiasumisyksiköistä eteenpäin siirtyvien asunnon saamista. Kokeilun tarkoituksena on löytää 200 asuntoa. Se on jatkoa aiemmalle sosiaalisen vuokra-asumisen prosessille, joka käynnistettiin PAAVO-hankekaudella.

Sosiaalisen asumisen kokeilussa Tampereen kaupunki on sopinut yhteistyöstä, jossa kaupunki ehdottaa Tampereen Vuokratalosäätiölle (VTS), Tampereen Vuokra-Asunnot Oy:lle (TVA) ja Kotilinnasäätiölle vuokralaista sekä tarjoaa vuokralaiselle hänen tarvitsevansa tukipalvelut ja palvelunohjauksen.


Lisätietoja

Palvelujohtaja
Maritta Närhi
puhelin 050 320 6325
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala