Siirry sisältöön

Tampereen päivänä pääsee kävelemään Rantatunneliin

Julkaistu 29.9.2016 13.01

Tamperelaisilla on Tampereen päivän yhteydessä 2.10. ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan upouuteen ja paljon puhuttuun Rantatunneliin kävellen tai polkupyörällä.

Rantatunnelissa voi Tampereen päivänä kävellä.
 

Suomen pisin maantietunneli on avoinna jalankulkijoille kello 9–17, ja kello 14 sinne pääsee myös pyöräilemään. Tunnelin Santalahden päässä järjestetään päivän ajan myös musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa.

Kello 15 tunnelissa järjestetään leikkimielinen juoksukilpailu, Rantatunnelin Lenkki, jossa tunneli juostaan päästä päähän ja takaisin, yhteensä noin 5,5 kilometriä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki ja Tampereen Pyrintö.

Kaupunkiympäristön käyttäminen liikkumisen edistämiseen toi kansainvälistä tunnustusta

Tampere on saanut Maailman kuntoliikuntajärjestö Tafisan myöntämän pioneeripalkinnon tunnustuksena työstä, jota täällä on tehty kaupunkiympäristön käyttämisessä liikunnan edistämiseen. Palkinto jaettiin järjestön ensimmäisessä Euroopan konferenssissa Ljubljanassa 17.9.2016.

Tampere on pilottikaupunkina Tafisan uudessa projektissa nimeltä Take Back Your Streets – Take Back Your Future. Projektin tarkoitus on edistää avoimen julkisen kaupunkitilan, kuten puistojen, torien ja katujen, vapaata käyttöä asukkaiden liikuntatoimintaan. Rantatunnelipäivä järjestetään myös hankkeen hengessä: ideana on ottaa liikuntatapahtumien käyttöön sellaista kaupunkitilaa, jota ei ole virallisesti suunniteltu liikuntapaikoiksi.

Tafisan pilottikaupunkiprojektin puitteissa Tampereella kaavaillaan jo muutakin tulevaa ohjelmaa. Kesäksi 2017 on suunnitteilla Generation Games -tapahtuma, jossa kaupunkilaiset yli sukupolvirajojen pääsevät yhdessä kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja liikuntamuotoja ympäri Tampereen keskustaa.


Lisätietoja

Liikkuva Tampere
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila