Siirry sisältöön

Suomalais-venäläinen partneriaatti kokoontuu Tampereella Alihankinta-messujen yhteydessä

Julkaistu 23.9.2016 10.07

Tampereelle saapuu lähes kaksisataa Venäjän yritysmaailman, yliopistojen ja elinkeinoelämän edustajaa Alihankinta 2016 -messujen (27.–29.9.) yhteydessä järjestettävään suomalais-venäläiseen partneriaattiin. Tavoitteena on lisätä suomalaisten ja venäläisten pienten sekä keskisuurten yritysten yhteistyötä.

Tampereen kaupunki on mukana järjestämässä partneriaatti-tapahtumaa, joka järjestetään tiistaina 27. syyskuuta kello 9.00–15.30 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa (TESC). Tapahtuma tarjoaa suomalaisten ja venäläisten yritysten, sijoittajien ja elinkeinoelämän järjestöjen edustajille mahdollisuuksia verkostoitua ja saada tietoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista molemmissa maissa.

– Kansainvälinen teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma sopii erinomaisesti alustaksi partneriaatille, sillä se kokoaa alan yritykset, asiantuntijat ja päättäjät yhteen. Etenkin venäläisten kanssa kauppaa tehdessä henkilökohtaisilla tapaamisilla on ehdottoman tärkeä merkitys luottamuksellisten ja hedelmällisten bisnessuhteiden luomisessa, painottaa Tampereen kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuorinen.

Partneriaatti koostuu seminaarista sekä matchmaking-tapaamisista. Tapahtuman teemoina ovat digitalisaatio, esineiden internet ja alihankinta. Venäläiset yritykset edustavat laajasti liiketoiminnan eri aloja. Mukana on muun muassa seuraavilla aloilla toimivia yrityksiä: öljyn- ja kaasunkäsittely, valmistava teollisuus, metalliteollisuus, tekninen markkinointi ja tutkimus, energiatehokkuus, rakennusala, biolääketieteen softakehitys, digitaalinen markkinointi ja videotuotanto, yrityskehitys, koulutus, lakipalvelut, kuljetus ja logistiikka.

Partneriaatin ohjelma on monipuolinen, ja asiantuntijoiden alustuksia on runsaasti. Puheenaiheina ovat muun muassa digitalisaation trendit, haasteet ja yhteistyömahdollisuudet, avoimet innovaatiot, kyberturvallisuus, teollinen internet, myynti ja markkinointi sekä parhaat käytännöt.

Partneriaatin aamun ensimmäisessä tilaisuudessa puhuvat esimerkiksi Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Pietarin varakuvernööri Sergei Movchan, Venäjän Suomen kaupallisen edustuston johtaja Valeri Shlyamin, Suomen työ- ja elinkeinoministeriön neuvonantaja Martta Halonen sekä Olli-Pekka Rissanen valtiovarainministeriöstä hallituksen digitalisaatio-kärkihankkeen edustajana.

Partneriaatti-seminaari Tampereella toteutetaan paikallisesti yhteistyössä. Yhteistyökumppaneina ovat Tampereen kaupunki, Tredea, Tampereen Messut, Pirkanmaan ELY-keskus, Finpro/MOCT-hanke, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan Yrittäjät, SuomenItämeri-Instituutti, Helsinki-keskus ja Rubicon.

Alihankintamessuilla esittäytyy koko Suomen teollisuus ja sen kärkiyritykset. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Messuille osallistuu tuhat näytteilleasettajaa parista kymmenestä maasta.

Sekä Alihankinta 2016 -messut, partneriaatti että tapaamiset ovat pirkanmaalaisille yrityksille maksuttomia, mutta vaativat rekisteröitymisen.

Maksuton rekisteröityminen:


Lisätietoja

Kansainvälisten asioiden päällikkö
Satu Vuorinen
puhelin +358405388402
puhelin 03 5656 6931
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell