Siirry sisältöön

Tampere sai kaksi uutta kulttuuriraittia

Julkaistu 8.9.2016 16.50

Tampereen historiaa eri näkökulmista esittelevä kulttuuriraittien sarja on saanut kaksi uutta osaa, kun Hervanta- ja Hämeenkatu-raitit julkaistiin osana Pirkanmaalla vietettävää kotiseutukuukautta. 24-osaisessa raittisarjassa on aiemmin julkaistu mm. Pate Mustajärven Ikuri, Tampereen naispatsaat sekä Lauri Viita -raitit.

 

Hämeenkatu-raitilla tutustutaan Tampereen nykyisen pääkadun itäosaan Rautatieasemalta aina Tammerkoskeen saakka. Lyhyelle matkalla mahtuu lukematon määrä tarinoita: mm. italialaisia posetiivareita, traaginen elokuvateatteri Imatran tulipalo sekä Suomen suurimman kristillisen hotellin synty ja muuntuminen nykytilaansa. Raittisarjassa on julkaistu aiemmin Hämeenkadun maisemiin sijoittuva Keskustori 360° -raitti. Kadun länsipään historiaa valottava esite julkaistaan myöhemmin.

Tampereen satelliittikaupunginosa Hervannan ensimmäinen raitti pohjautuu kahteen Mikko Närhen kirjoittamaan kaupunginosakirjaan. Raitilla kuljetaan Hervannan vesitornilta Hervantakeskukseen tutustuen matkalla mm. Matrix-torneihin, maanalaiseen Hervantaan, Poliisimuseoon, Hermian teknologia-alueeseen sekä Ahvenispuistoon.

Raitteihin voi tutustua sähköisesti tai painettujen esitteiden avulla. Useista aiemmin julkaistuista raiteista on tehty myös videoita ja teemasivustoja. Painettuja esitteitä on jaossa muun muassa kulttuuripalvelujen toimistossa sekä useissa kirjastoissa. Uusimmat raitit löytää myös Vanhan kirjastotalon infosta.


Lisätietoja

Koordinaattori
Ulla Majamaa
puhelin +358405104079
sähköposti [email protected]


Teksti Jaakko Laurila