Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki hakee uusia sijais- ja tukiperheitä

Julkaistu 22.8.2016 13.45

Tampereen kaupunki tarvitsee uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Kaupunki järjestää alkusyksyn aikana aiheesta infotilaisuudet Orivedellä, Lempäälässä, Pälkäneellä ja Tampereella.

Valokuva:; Tyttö keinulaudalla.
 

Jos olet kiinnostunut sijais- tai tukiperheeksi ryhtymisestä, tule mukaan johonkin syksyn neljästä tilaisuudesta. Tilaisuuksissa voi tutustua sijais- ja tukiperhetoimintaan ja kysyä aiheesta lisää.

Tilaisuudet pidetään seuraavasti:

  • Orivesi ke 31.8.2016 klo 18.00–20.00 Oriveden leipomon kahvila (Pohjoiskaari 2)
  • Lempäälä ti 6.9.2016 klo 17.30–19.00 Vaihmalan hovi (Vaihmalantie 144)
  • Pälkäne ke 7.9. klo 18.00–20.00 Keltaisen talon kahvila (Onkkaalantie 102)
  • Tampere ke 14.9.2016 klo 17.30–19.00 Asiakasohjaus Luotsi, luentosali, 1. krs (Hatanpäänkatu 3 F)

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Luotsin puhelimeen 040 800 4200. Lisätietoja löydät Tampereen kaupungin internetsivuilta, joilla on tietoa muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan.

Sijaisvanhemmiksi aikoville alkaa syksyllä yksi tai kaksi uutta valmennusryhmää, joita varten sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Tukiperheeksi aikoville järjestetään lisäksi yksilöllistä valmennusta. Valmennuksiin voi siis ilmoittautua ympäri vuoden mihin aikaan tahansa.

Sijaisperheitä tarvitaan monenlaisiin tilanteisiin

Tampereen kaupungin Luotsi-työryhmä järjestää vuosittain sijaishuoltopaikan yli 300 lapselle Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla.

Sijaisperheitä haetaan eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Tehtävään etsitään perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta. Myös maahanmuuttajaperheet, joilla on hyvä suomen kielen taito, ovat tervetulleita sijais- tai tukiperheiksi.

Sijaisperheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, jopa aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan ottaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perheitä tarvitaan myös sijaistamaan muita sijaisvanhempia lomapäivien aikana.

Tukiperheessä lapsi käy sovittuina aikoina

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä odottaa Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 200 lasta.

Sijais- ja tukiperheet saavat tehtävään valmennusta ja myöhemmin jatkokoulutusta ja työnohjausta. Perheet saavat työstään palkkion ja kulukorvauksen.

Tervetuloa infotilaisuuksiin kuulemaan lisää aiheesta!


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Anne Hyvärinen
puhelin 050 330 7637
sähköposti [email protected]

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen