Siirry sisältöön

Hip-kerhoihin haetaan nyt: tule mukaan harrastamaan

Julkaistu 15.8.2016 13.34

Koululaisten monipuolinen Harrastava iltapäivä -toiminta käynnistyy Tampereella jälleen syyskuun alussa. Ilmoittautuminen kouluilla järjestettävään Hip-toimintaan on alkanut ja päättyy keskiviikkona 24.8.2016.

 

Eri-ikäiset peruskoululaiset pääsevät tutustumaan ja osallistumaan laajaan kerhotarjontaan joko omalla koululla tai niiden lähellä olevilla liikuntapaikoilla. Myös etäkerhoilua on tarjolla: kielten etäkerhoihin tai yläkouluikäisille suunnattuun virtuaaliseen kulttuurikahvilaan voi osallistua myös kotoa käsin. Kerhotarjonta vaihtelee kouluittain.

Liikunnallisia harrastekerhoja on tarjolla runsaasti, muun muassa Multisport -kerhoissa lajit ja ohjaajat vaihtuvat jaksoittain lukuvuoden aikana. Tanssista, musiikista ja kädentaidoista kiinnostuneet löytävät edelleen omat harrastekerhonsa. Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa yhteistyössä tarjotaan koululaisille myös Mun Taide -kursseja.

Koodikerhoon tai Pikkuyrittäjäksi?

Kerhotarjonta on laajentunut myös uusiin harrastuksiin. Ohjelmointitaitoja ja tietokoneen toiminnan oivaltamista pääsee harjoittelemaan useammalla koululla järjestettävässä koodikerhossa. Uudessa Pikkuyrittäjät -kerhossa voi kokeilla yrittäjyyden ensi askelia. Uutta on myös muutamalla koululla järjestettävä freegym-kerho, johon kuuluu voimistelua, parkouria ja voltteja.

Virtuaalisessa kulttuurikahvilassa voi tutustua muun muassa japanin ja italian kulttuuriin, kieleen ja tapoihin.

Harrastava iltapäivätoiminta on lapsille ja nuorille maksutonta ja sitä järjestetään kaikilla Tampereen kaupungin peruskoululuilla. Kerhoja toteuttaa osaava joukko eri toimijoita: järjestöjä, yhdistyksiä, yrityksiä ja opettajia.

Kerhotarjontaan voi käydä tutustumassa ja ilmoittautumassa Tampereen kaupungin internetsivuilla 15.8–24.8.2016 osoitteessa www.tampere.fi/hip. Alakoulun kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisesti internetsivujen kautta, yläkoulun kerhoihin pääsääntöisesti ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Hakuajan jälkeen vapaita kerhopaikkoja voi tiedustella suoraan koululta. Varsinainen kerhokausi pyörähtää käyntiin syyskuun alkupuolella.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Leena Tiainen
puhelin 040 801 6243
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Hanna Leppänen