Siirry sisältöön

Syksyllä uusi vertaistukiryhmä huostaanotettujen lasten vanhemmille

Julkaistu 13.6.2016 14.54

Tampereella alkaa syyskuussa 2016 uusi vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden lapsi on otettu huostaan. Vanhemmat voivat ilmoittautua mukaan ryhmään 15.8.2016 saakka.

Huostaanotettujen lasten vanhemmat tuntevat usein jäävänsä vaikeassa tilanteessa vaille tukea. Vertaistukiryhmässä keskustellaan yhdessä muiden huostaanoton kokeneiden vanhempien kanssa muun muassa omasta jaksamisesta sekä lapsen sijoituksen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Miten lapsi kokee eron vanhemmasta ja miten suhdetta lapseen voi ylläpitää? Tapaamisissa pohditaan myös jaetun vanhemmuuden iloja ja suruja sekä yhteistyötä sijaisvanhempien kanssa.

Voikukkia-ryhmä kokoontuu kaikkiaan 10 kertaa, viimeinen tapaaminen on helmikuussa 2017. Ryhmää vetävät ammatilliset, tehtävään kouluttautuneet ryhmänohjaajat. Ryhmä on suljettu, eli tapaamisiin osallistuvat aina samat henkilöt.

Ryhmä kokoontuu muutaman viikon välein kaikkiaan kymmenen kertaa. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 14.9.2016 klo 17–19.30.

Ryhmästä kiinnostuneet vanhemmat voivat ilmoittautua 15.8.2016 mennessä ryhmänohjaajille. Heiltä voi myös kysyä lisätietoja toiminnasta ennen ilmoittautumista. Ryhmänohjaajille voi ilmoittautua puhelimitse tai sähköpostilla. Ryhmänohjaajina toimivat Pirjo Sillman, puh. 040 801 6470, sähköposti pirjo.sillman(at)tampere.fi ja Kirsi Koponen, puh. 040 639 7885, sähköposti kirsi.koponen(at)tampere.fi.

Ryhmään voidaan ottaa enintään kuusi osallistujaa. Kaikki osallistumisesta kiinnostuneet haastatellaan ennen ryhmän alkamista. Ryhmässä työskentely on luottamuksellista.

Lisätietoja ryhmästä ja siihen ilmoittautumisesta on myös Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Tampereella kokoontuva ryhmä toteutetaan Sininauhaliiton ja Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton Voikukkia-kehittämishankkeen mallin mukaisesti. Ensimmäinen Voikukkia-vertaistukiryhmä huostaanotettujen lasten vanhemmille järjestettiin Tampereella syksyllä 2013.


Lisätietoja

Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen