Siirry sisältöön

Ympäristötori avaa Vihreän viikon

Julkaistu 2.6.2016 9.00

Tampereen Vihreä Viikko alkaa Tammelantorin Ympäristötorilla maanantaina 6.6. 2016 kello 16.00 - 20.00. Perinteiseen tapaan Ekokumppanit järjestävät Tavaranvaihtotorin. Tuo ehjää ja puhdasta, ota mitä tarvitset!

Pirkanmaan Jätehuollon Repe & Romu päivystävät kello 16.00 - 18.00 ja ottavat maksutta vastaan kodin vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja metalliromut. Ota oma ämpäri tai pussi mukaan, saat maksutta vihermultaa!

Lasse Kosonen ja Tomi Kumpulainen vaihdattavat perennoja sekä päivystävät Luontotohtorin vastaanottopisteessä. Tuo ötököitä ja muita luonnonihmeitä tunnistettavaksi.

Kellotolpan juuressa tapahtuu myös: Laura Moisio, Maria Emilia, Krisse & Konsta, Teisco Mama's Natural Rhythm ja Venla Maijanen & Henri Nevalainen.


Ympäristötorilla on tarjolla ekologisia tuotteita ja palveluja sekä esittelyjä.

Tapahtumia, retkiä, kursseja koko viikon

Suositut luontopolkuretket järjestetään molempina sunnuntaina, 5.6. Villilänsaareen ja 12.6. Soukonvuoreen. Vaeltava kaupunkikirkko -kierros tehdään 7.6. kello 18, lähtöpaikkana on Finlaysonin kirkon piha. Kasvikierros Kalevankankaalle lähtee 8.6. kello 15.30 hautausmaan pääportilta.

Miten lisätä monimuotoisuutta pihassa ja puutarhassa -koulutus järjestetään Vapriikissa 8.6. kello 16-18. Myös Martat pitävät kursseja: 7.6. on kompostointikurssi ja 8.6. kasvimaan viljelykurssi. Kurssipaikkana on Lastenpuutarha Piparminttu, Laulunmaankatu 20, kurssit alkavat kello 17.

Vihreään viikkoon kuuluu myös Metso goes green 9.6. Ohjelmassa on ekoaskartelua ja villivihannesneuvontaa ym. Viikonloppuna 11.-12.6. Särkänniemi Lake City Weekend-tapahtumassa Särkänniemi muuttuu järviluonnon keskukseksi.

Vihreällä viikolla on myös ravintoloiden viljelyratkaisujen esittelyä, talkoita, villivihannesretkiä ja pyöräretki Laukon kartanoon.


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Projektipäällikkö
Harri Helin
puhelin 040 801 67 86