Siirry sisältöön

Matkailu-, kongressi- ja tapahtumapalvelut aiotaan koota Visit Tampere Oy:öön

Julkaistu 31.5.2016 13.58

Liiketoimintajaosto antoi 31.5.2016 Tredea Oy:n yhtiökokousedustajalle valtuudet hyväksyä Tredean matkailun markkinointi- ja neuvontapalveluita koskevan liiketoimintasiirron. Uudistuksessa palvelut siirretään henkilöstöineen Tredean eli Tampereen seudun elinkeinoyhtiön omistamaan Visit Tampere Oy:öön.

Tampereen kaupunki valmistelee rahoittamiensa matkailun, tapahtumien sekä konferenssien hankinta-, neuvonta- ja markkinointipalveluiden organisoimista uudelleen. Uudistuksessa halutaan tuoda yhteen Tampere Convention Bureau ry:n kokous- ja konferenssien hankintaan ja tukeen liittyvät palvelut, Tredea Oy:n matkailun neuvonta- ja markkinointipalvelut sekä Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston tapahtumien hankinta- ja neuvontapalvelut. Henkilöstö siirtyisi kaikista kolmesta organisaatiosta uuteen yhtiöön työsopimuslain liikkeenluovutusta koskevien säännösten mukaisesti.

Toiminnan siirron valmistelua on tehty yhteistyössä kaikkien kolmen organisaation ja niiden henkilöstön kanssa vuosien 2015–2016 aikana. Tarkoituksenmukaisimmaksi rakenteelliseksi vaihtoehdoksi neuvotteluissa on noussut se, että nämä kaikki toiminnat siirrettäisiin Tredea Oy:n sata prosenttisesti omistamaan Visit Tampere Oy:öön. Tampereen kaupunki tilaisi jatkossa Visit Tampere Oy:ltä mainittujen kolmen organisaation palvelut.

Yhteistyöstä lisävoimia

Yhdessä kehittäminen on Tampereen matkailutoiminnalle merkittävä uusi voimavara. Yhdistyminen mahdollistaa tapahtuma-, kongressi- kulttuuri- ja matkailupalveluiden paketoinnin nykyistä tehokkaammin niin liike- kuin vapaa-ajanmatkustajille. Tavoitteena on parantaa erityisesti Tampereen kansainvälistä tunnettuutta matkailussa ja kasvattaa merkittävästi matkailuliiketoimintaa.

Tampereen kaupunki rahoittaa Tredea Oy:n matkailupalvelut kokonaan (noin 700 000 euroa vuodessa) samoin kuin kaupungin tapahtumatoimiston palvelut (noin 900 000 euroa). Tampere Convention Bureau ry:n palveluista Tampereen kaupunki rahoittaa noin puolet (noin 100 000 euroa).

Tampere Convention Bureau ry:n kevätkokous päätti huhtikuussa siirtää palvelunsa yhteiseen osakeyhtiöön sillä edellytyksellä, että myös muut osapuolet tekevät niin. Myös Tredea Oy:n hallitus päätti huhtikuussa esittää yhtiökokoukselle matkailutoimintojen siirtämistä Visit Tampere Oy:öön.

Tredea Oy:n osakassopimuksen mukaan järjestely ja liiketoiminnan siirto Tredea Oy:stä ovat mahdollisia vain, jos Tredea Oy:n yhtiökokouksessa asiasta tehdään yksimielinen päätös.


Lisätietoja

Rahoituspäällikkö
Janne Salonen
puhelin 040 560 0702
sähköposti [email protected]

Elinkeinojohtaja
Timo Antikainen
puhelin 050 321 1279
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell