Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki palkitsi menestyneitä urheilijoitaan

Julkaistu 9.2.2016 18.00

Urheilullisen vuoden 2015 parhaiten menestyneitä urheilijoita on muistettu perinteisessä Mestariurheilijat- tilaisuudessa. Juhlava tilaisuus järjestettiin tiistai-iltana 9.2. Tampereen Raatihuoneella. Tänä vuonna palkintoja jaettiin 271 menestyneelle urheilijalle. Lisäksi palkittiin vuoden 2016 nuorten jääkiekon tamperelaiset maailmamestarit Patrik Laine ja Roope Hintz sekä ringeten maailmamestarit Camilla Kortesniemi ja Ilona Nurmi.

Mestariurheilijaksi katsotaan yleisen sarjan Suomen mestarit (yksilö tai joukkue), arvokisamitalistit (Pohjoismaiden mestari, Euroopan mestari tai maailmanmestari) yleisessä sarjassa tai vammaisurheilun maailman mestaruuskilpailujen tai Euroopan mestaruuskilpailujen mitalistit. Yleiseksi perusteeksi katsotaan, että urheilulaji on olympialaji tai muuten laajalti harrastettu laji.

Vuonna 2015 tamperelaisista urheilijoista saavutti MM-tason mitalin peräti 33 urheilijaa. Maailmanmestareiksi ylsivät Tampereen Voimistelijoiden Minetit joukkuevoimistelussa sekä Tampereen ju-jutsukoulun Perttu Tepponen lajinaan brasilialainen ju-jutsu. Edellisenä vuonna maailmanmestaruuden pyöräillyt Kooveen pyöräsuunnistaja Marika Hara säilytti mestaruutensa myös vuonna 2015. MM-hopeaa saavutettiin juoksussa, rullakiekossa ja salibandyssä sekä MM-pronssia cheertanssissa ja suunnistuksessa.

Euroopan mestareiksi taistelivat Tampereen UFO:n liitokiekkoilijat Ulla Kiili, Raakel Pfister, Riitta Syvälä sekä Anna-Maija Tiira, myös Dream Team Cheerleadersiä edustavat cheertanssijat saavuttivat Euroopan mestaruuden. Yhteensä EM-tason urheilijoita palkittiin 18 urheilijaa. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin kahdeksan PM-tason urheilijaa sekä 212 tamperelaista Suomen mestaria.