Siirry sisältöön

Apulaispormestari Mikko Aaltonen ikäystävällistä Eurooppaa edistävän verkoston hallitukseen

Julkaistu 1.2.2016 13.17

Tampereen kaupungin apulaispormestari Mikko Aaltonen on valittu Brysselissä 29.1.2016 ikäystävällistä Eurooppaa edistävän Covenant on Demographic Change -yhteistyöverkoston hallituksen jäseneksi. Aaltonen on ainoa pohjoismainen edustaja hallituksessa.

Covenant on Demographic Change -verkosto perustettiin 7.12.2015, jolloin myös Tampereen kaupunki liittyi siihen. Verkoston viralliset perustamissopimukset allekirjoitettiin perjantaina 29.1.2016.


EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen allekirjoitti perustamissopimuksen Tampereen kaupungin puolesta Brysselissä perjantaina 29.1.2016.

Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 112 jäsentä: paikallisia, alueellisia ja kansallisia viranomaisia, organisaatioita, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä.

Covenant on Demographic Change -verkosto edistää aktiivista ja tervettä ikääntymistä sekä etsii ratkaisuja Euroopan väestökehityksen haasteisiin. Se on kansanvälinen voittoa tavoittelematon yhteisö, joka toimii läheisessä yhteistyössä Maailman terveysjärjestö WHO:n ikäystävällisten kaupunkien ja yhteisöjen verkoston kanssa. Tampereen kaupunki kuuluu myös tähän verkostoon.

Verkoston ensimmäinen presidentti on Udinen pormestari Furio Honsell Italiasta.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mari Lahtinen
puhelin 040 806 3049
sähköposti [email protected]

Mikko Aaltonen
puhelin 050 3022 110
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Sanna Uolamo