Siirry sisältöön

Tampereella juhlitaan uuttavuotta näyttävästi

Julkaistu 16.12.2015 11.24

Tampere toimii jo toista vuotta peräkkäin suomalaisten uudenvuoden juhlinnan päänäyttämönä, kun Yle lähettää televisiolähetyksensä suoraan Tampere-talon ja Frenckellin aukion juhlinnasta aattoiltana 31.12.2015.

Ilotulituksia Ratinasta
 

Kaupungin keskustassa Frenckellin aukiolla järjestetään kaikille avoin ja maksuton uudenvuoden juhla kello 22.30-23.30, jossa tunnelmasta vastaavat Janna Hurmerinta ja Juno sekä rap-artisti Nikke Ankara. Tapahtuman juontaa Uudesta päivästä tuttu Valtteri Lehtinen. Illan aikana tapahtumasta lähetetään suoraa televisiolähetystä.

Tampere-talossa vuosi vaihtuu sambarytmien siivittämänä. Illan orkesterina viihdyttää Riku Niemi Orchestra solisteinaan Laura Voutilainen, Pave Maijanen, Erja Lyytinen ja Jorma Kääriäinen. Mukana showssa ovat myös Naurun tasapainon finalistit Matti Patronen ja Toni Jyvälä sekä Bmx-pyörätaiturit ja Reggaeton-tanssijat. Illan juontavat Salla Paajanen ja Peltsi Peltola. Kello 22 alkava tilaisuus lähetetään suorana televisiolähetyksenä.

Vuosi vaihtuu näyttävästi Ratinasta ammuttavan ilotulituksen loisteessa kello 00. Parhaimmat katselupaikat ilotulituksen seuraamiseen ovat Koskikeskuksen edustalta Laukontorille ja Eteläpuistoon ulottuvalla alueella. Televisiolähetys Tampereelta päättyy ilotulitukseen.

Televisiolähetystä Tampere-talon ja Frenckellin aukion juhlasta sekä ilotulituksesta voi seurata uuden vuoden aattoiltana kello 22.00 alkaen TV1:stä. Lähetyksen voi katsoa myös Yle Areenasta.

Muistathan, että Tampereen ydinkeskustassa ilotulitteiden käyttö on kielletty. Kieltoalue muodostuu seuraavasta alueesta: Kekkosentie - Kalevan puistotie - Viinikankatu - Tampereen valtatie - Jokikatu - Viinikanlahti - Eteläpuisto - Palomäentie - Näkötornintie - Vesilinnankatu – Paasikiventie.

Vuodenvaihteen juhlatunnelmat ja värikkäimmät ilotulitukset voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vuosivaihtuu.


Lisätietoja

Vastaava tuottaja
Saara Saarteinen
puhelin +358408016222
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki