Siirry sisältöön

Kalevan keskuspuistoa kunnostetaan vaiheittain

Julkaistu 4.12.2015 10.57

Kalevan keskuspuistoa kunnostetaan tulevina vuosina vaiheittain, ja puiston kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 4.–18.12.2015. Vuonna 2016 puistoon toteutetaan uintikeskuksen itäpuolelle uusi nurmikkoalue kuntoilua, pelaamista ja oleilua varten. Vuonna 2017 on tarkoitus laajentaa liikennepuistoa ja rakentaa puistoon parkour-alue.

Puiston kunnostussuunnitelmaan voi tutustua palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B, verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto ja paikan päällä puistossa. Taulu löytyy itä-länsisuuntaiselta puistoväylältä lasten liikennepuiston edustalta.

Nurmikkoalue oleskeluun, pelailuun ja kuntoiluun

Parkkialueen ja Sammon päiväkodin väliin sijoittuvalla uudella oleskelu- ja pelailunurmikolla korvataan tulevan maauimalan alle jäävät nurmikkoalueet. Huonokuntoiset leikkipaikat sekä puustoa poistetaan, ja maastonmuotoja tasataan. Vinottainen jalankulkuyhteys poistetaan, ja alueen itäreunaan kunnostetaan käytävä, jolta on kulkuyhteys päiväkodille. Väylien varrella olevat valaisimet ja penkit uusitaan. Myös maauimalan viereisestä, uimahallin pohjoispuolisesta tontin osasta tulee nurmikkoaluetta.

Toisessa vaiheessa kunnostetaan lasten liikennepuisto ja rakennetaan parkour-alue

Lasten liikennepuisto kunnostetaan toisessa vaiheessa, vuonna 2017, ja sitä laajennetaan itäsuuntaan. Lasten liikennepuiston kunnostuksesta ja laajennuksesta tehdään myöhemmin erillinen suunnitelma. Liikennepuiston länsipuolelle rakennetaan Parkour-alue. Parkour on Ranskassa 1980-luvulla syntynyt yksilöllinen liikuntalaji, jossa lajia varten suunniteltujen välineiden avulla harjoitetaan tasapainoa, kestävyyttä, dynaamisuutta, tarkkuutta ja tilan hahmottamista juoksemalla, hyppäämällä ja kiipeämällä.

Vuonna 1975 rakennettu Kalevan keskuspuisto on kaupunginosapuisto, joka sijaitsee Hervannan valtaväylän ja Tampereen uintikeskuksen välissä. Se muodostaa Kiovan-, Liisan- ja Pellervonpuiston kanssa itä-länsisuuntaisen puistojen sarjan.

Kalevan keskuspuistossa on rakentamisajankohdalleen luonteenomaisia puustoisia kumpareita. Puistoa sivuavat ja halkovat vilkkaasti käytetyt jalankulku- ja pyöräilyväylät. Lasten liikennepuiston lisäksi Kalevan keskuspuistossa sijaitsee kaksi varustetasoltaan vaatimatonta leikkipaikkaa, joista toinen on ollut Sammon päiväkodin käytössä. Lähimmät leikkipaikat sijaitsevat Kiovanpuistossa ja Pellervonpuistossa.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin 040 8062895