Siirry sisältöön

Koillisella alueella ideariihi lasten ja nuorten palveluista

Julkaistu 6.3.2015 11.04

Tampereen kaupunki pitää maaliskuussa avoimen ideariihen lasten ja nuorten vanhemmille kaupungin koillisen alueen päivähoito-, koulu- ja nuorisopalveluista ja niiden järjestämisestä tulevaisuudessa.

Keskusteluun ja ideointiin tarkoitettu tilaisuus pidetään Linnainmaan koululla keskiviikkona 18.3.2015 klo 17–19.30 (os. Linnainmaankatu 12). Tilaisuuteen voi ilmoittautua internetlomakkeella viimeistään 12.3.2015 osoitteessa http://tinyurl.com/ideariihi2. Ilmoittautuneille toimitetaan ennakkoon aineistoa keskustelun ja ideoinnin pohjaksi. Lastenhoito on järjestetty tilaisuuden ajaksi.

Ideariihi on suunnattu Tampereen koillisella alueella asuvien lasten ja nuorten huoltajille. Vanhemmilta toivotaan mielipiteitä ja ideoita siitä, kuinka päivähoidon, perusopetuksen ja nuorten palvelut tulisi alueella tulevaisuudessa järjestää. Tilaisuus on osa vuonna 2014 käynnistynyttä koillisen alueen palvelumallityötä.

Tilaisuudessa pohditaan muun muassa, voivatko kasvavat päiväkodit olla kodikkaita ja voiko perinteiselle päiväkodille löytyä vaihtoehtoja? Millainen on tulevaisuuden koulu – tarjoaako se toimintaa aamusta iltaan? Onko esiopetuksen siirtyminen koulun tiloihin haaste vai mahdollisuus?

Päivähoidon ja perusopetuksen palvelujen tarve koillisella alueella kasvaa tulevaisuudessa, kun Risson, Ojalan-Lamminrahkan ja Nurmi-Sorilan alueita rakennetaan. Nykyinen palveluverkko ei kykene kaikilta osin vastaamaan lasten ja nuorten määrän kasvuun alueella. Ojalan-Lamminrahkan alueelle tarvittavia palveluja Tampereen kaupunki miettii myös yhdessä Kangasalan kunnan kanssa.

Tervetuloa mukaan!


Teksti Johanna Toivanen