Siirry sisältöön

Vehmaisiin esitetään uutta koulurakennusta ja päiväkotia

Julkaistu 24.10.2013 18.33

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta suunnittelee sisäilmaongelmista kärsivän Vehmaisten koulun tilalle uutta koulurakennusta. Samaan rakennukseen tulee myös päiväkoti.

Suunnittelun pohjaksi lasten ja nuorten palvelujen lautakunta hyväksyi 24.10.2013 Vehmaisten koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen koulun nykyiselle tontille. Lautakunta esittää uudisrakennusta kiireellisenä hankkeena kaupungin talonrakennushankkeiden investointisuunnitelmaan vuosille 2014 – 2016. Investointisuunnitelmasta päätetään marraskuussa, kun kaupunginvaltuusto käsittelee ensi vuoden talousarviota.

Uusi koulurakennus rakennetaan yhteensä noin 260 oppilaalle, ja päiväkotiin tulee kaikkiaan noin 140 hoitopaikkaa. Ratkaisuun päädyttiin, koska myös Vehmaisten päiväkoti Seimenkadulla on perusparannuksen tarpeessa ja koillisella alueella on pulaa päivähoitopaikoista.

Sisäilmaongelmien vuoksi Vehmaisten koulun 3.-6. luokkien oppilaat käyvät jäljellä olevan lukuvuoden 2013 - 2014 ajan koulua Vuoreksen koulussa. Vehmaisten koulun nuoremmat oppilaat siirtyivät oman koulun tontilla olevaan siirtokelpoiseen rakennukseen. Ensi lukuvuoden alkuun mennessä tontille tuodaan uusia siirtokelpoisia tiloja, jolloin myös Vuoreksen kouluun sijoitetut ryhmät voivat palata omaan lähikouluunsa.


Teksti Johanna Toivanen