Hae
Valikko
a a

Metsänpeitto-näyttely

Julkaistu 2.10.2017 12.51

Aika: 14.10.2017 – 28.1.2018
Paikka: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Tapahtumalaji: Lapset, Näyttelyt
Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama Metsänpeitto-kiertonäyttely pohjautuu kansanperinteeseen ja tarjoaa tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely kertoo katsojalle, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat maailman sekä tarinoita metsän eläimistä, taruolennoista ja ihmisten kunnioituksesta metsää kohtaan.

Peikko kulkee metsässä
 

Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta kun katsoo tarkemmin, niin huomaa, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Metsänpeitto onkin haltijoiden ja maahisten salainen maailma, jossa kaikki on erilaista ja jännittävää. Metsässä näät kuinka suuri on taivasta kannatteleva vanha maailmanpuu ja ketä sen suurissa oksissa asustaa. Voit tasapainoilla upottavan suon pitkospuilla ja illan tullen lämmitellä karhuvanhuksen luolassa nuotion äärellä ja kertoa tarinoita. Saatat kohdata myös metsän salaisia asukkaita ja tarkastella metsälammen asukkaiden elämää.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä kävijöiden uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada heidät ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla innostetaan tutkimaan perinteitä ja historiaa. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta, metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Näyttely tulee kiertämään lastenkulttuurikeskuksissa ja muissa näyttelytiloissa ympäri Suomen.

Metsänpeitto -näyttely on osa Suomi100 -juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Toiseksi se luo yhteisen kokemuksen ja elämyksen suomalaisesta metsästä. Tärkeä osa kokonaisuutta on yhteinen teos, jonka tekemiseen kaikki kävijät voivat osallistua.

Lastenkulttuurikeskus Rulla
puhelin 040 824 9118
avoinna to - pe 9 - 14, la - su 11 - 16. (Ryhmille ma - ke 9 - 14, ennakkoilmoittautuminen lomakkeella Rullan verkkosivuilla).

Syysloman aukioloajat:
ti-pe 9 - 14, la-su 11-16.
Ilmainen sisäänpääsy. Suljettu arkipyhinä.Jaa: