Siirry sisältöön

Leena Ylä-Lylyn meditatiivisia valokuvia Kulttuuritalo Laikun Studiossa

Julkaistu 22.12.2021 14.36

Aika: 8.1.2022 – 30.1.2022
Paikka: Kulttuuritalo Laikun Galleria
Keskustori 4, 33100 Tampere

Tapahtumalaji: Kuvataide, Näyttelyt
Järjestäjä: Leena Ylä-Lyly

“Hyväksy suru.
Hyväksy tuska.
Hyväksy yksinäisyys ja murjottu sydän.
Anna surun vyöryä yli kuin aalto. Yli, kunnes nousee taas uudestaan.
Kaikki alati muuttuvaa.
Hengitä.
Hengitä.
Kaikki on tässä.”

Valokuva, jossa vasemmalta tuleva aalto murtuu vaahtopääksi tumman veden selällä.
 

It Is What It Is sai alkunsa, kun jäin leskeksi keväällä 2017. Aloin tarkastella surua ja huomasin sen olevan kuin aalto, aina liikkeessä. Välillä voimakkaana, välillä vaimenneena. Koin, ettei ole muita vaihtoehtoja kuin antautua sille ja huomata, että siitä selviää. Kunnes aalto pyyhkäisee yli taas uudestaan. Suru ei kenties katoa koskaan, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Tämä kokemus on universaali, vaikkakin vaiettu. Suru ottaa aikansa, ja se kannetaan liian usein yksin. It Is What It Is käsittelee surua ja sen näkemistä ja hyväksymistä sellaisena kuin se on, siihen takertumatta, sitä arvottamatta.

Leena Ylä-Lyly (1979- ) on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017. Ylä-Lylyn taiteellisen työn keskiössä ovat kuolema, tyhjyys ja hiljaisuus. Vaikutteet tulevat usein zenbuddhalaisuudesta ja siihen liittyvistä taiteista. Valokuvassa häntä kiinnostaa hiljaisuus ja sen sisällään pitämä liike. Ylä-Lyly on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin sekä työskennellyt eri residensseissä Suomessa ja ulkomailla. It Is What It Is on hänen kuudes yksityisnäyttelynsä.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Juhani Keskisen kuolinpesä, Taiteen edistämiskeskus, Väinö Tannerin säätiö, Koneen Säätiö sekä Pariisin taiteilijakaupungin säätiö.

Näyttely on avoinna 8.1.-30.1.2022 ti-pe 9.00-21.00, la-su 10.00-18.00. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

HUOM! Koronasäädösten vuoksi aiemmin ilmoitetut näyttelyopastukset on peruttu.

Seuraa mahdollisia ohjelmamuutoksia sivuilta www.laikku.fi.

Lisätietoa