Siirry sisältöön

Kirjailijavieraana Anneli Kanto

Julkaistu 25.10.2021 10.01

Aika: 8.12.2021 18.00 – 19.00
Paikka: Lielahden kirjasto

Tapahtumalaji: Kirjallisuus
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Kirjailija ja käsikirjoittaja Anneli Kannon vierailu Lielahden kirjastossa tarjoaa oivallisen tilaisuuden päästä syventymään Rottien pyhimys -romaanin aiheisiin ja tarinan historiallisiin faktoihin.

Kuva:Anneli Kanto
 

Keväällä 2021 ilmestyi Anneli Kannon uusin romaani Rottien pyhimys, joka vie lukijansa Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalausvaiheisiin 1500-luvulle. Tarina perustuu sekä tunnettuun että kuviteltuun historiaan ja kuvaa kiehtovasti keskiaikaisen kirkon maalaamista sekä kyläyhteisön silmäätekeviä ja rahvasta.

Lielahden vierailullaan Kanto kertoo romaaninsa aiheesta, keskiajan kirkkomaalareista, ja näyttää kuvia Hattulan Pyhän Ristin kirkon erikoisista maalauksista.

Huom! Vaihtoehtona voimassa oleville kokoontumisrajoituksille kirjaston tapahtumissa on otettu käyttöön koronapassi. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Kirjaston tapahtumissa on voimassa maskisuositus.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Anneli Kanto

Anneli Kanto on tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisromaaninsa Piru, kreivi, noita ja näyttelijä sai kiittävän vastaanoton ja oli Runeberg-palkintoehdokkaana 2007. Vuonna 2008 ilmestyneestä sisällissodan punaisista naiskaartilaisista kertovasta romaanistaan Veriruusut Kanto sai Gummeruksen Kaarlen palkinnon.

Kannolta ilmestyi 2013 omakohtainen kirja Pala palalta pois – kertomuksia Alzheimerin taudista. Kirja sai paljon vastakaikua muistisairaiden omaishoitajilta. Sekä Veriruusut että Pala palalta pois on dramatisoitu ja esitetty näytelminä.

Vuonna 2015 ilmestynyt Pyöveli-romaani sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2016 ja oli Tulenkantaja-vientikirjapalkintoehdokkaana. Kansalaissodan alkamisen vuosipäivänä 27.1.2017 ilmestyi romaani Lahtarit, joka kertoo ilmajokelaisista pojista valkoisten sotaretkellä Vaasasta Viipuriin.

Kanto on kirjoittanut myös lukuisia palkittuja lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä sekä tv-draamoja. Näistä uusin on syksyllä 2020 Helsingin Kaupunginteatterissa esitetty Punaorvot, jota myös tamperelainen harrastajateatteri Sarin Sakki esitti viime kesänä Haiharassa.