Siirry sisältöön

Ambientea aloittelijoille - lasten työpajakierros

Julkaistu 28.6.2019 17.22

Aika: 13.7.2019 13.00 – 14.00
Paikka: Museo Milavida

Tapahtumalaji: Lapset, Näyttelyt, Työpajat
Järjestäjä: Museo Milavida

Koko perheen kierroksella tutustutaan ensin muotoilija Timo Sarpanevan suunnittelemiin ja Tampereella Lapinniemen puuvillatehtaalla painettuihin värikkäisiin Ambiente-kankaisiin ja niiden tarinaan. Sen jälkeen tehdään kuulamaalaustyöpajassa oma värikäs, Ambiente-henkinen taideteos.

Kesto 45 min. Sisältyy pääsymaksuun.

 

Timo Sarpaneva (1926–2006) oli maailman tunnetuimpia lasitaiteilijoita ja monipuolisen uran tehnyt muotoilija, jonka tuotanto valloitti sekä muotoilupiirit että kodinsisustajat. Lasi lienee ollut Sarpanevan omin materiaali, mutta hänen työnsä kattoi myös muut materiaalit tekstiilistä teräkseen.

Sarpaneva keksi Ambiente-tekniikan Rosenlewin paperitehtaalla Porissa 1965, kun rikkoutunut kone roiski väriä yllättävällä tavalla. Tätä sattumanvaraisuutta Sarpaneva tahtoi jalostaa pidemmälle.

Tampereella lähdettiin innolla soveltamaan uutta tekniikkaa kankaalle. Menetelmällä saatiin aikaan ainutlaatuisen elävä ja vaihteleva kuviomaailma. Sarpaneva kutsuikin Ambiente-tekniikkaa konemaalaukseksi: "Olen muuntanut suuren kankaanpainatuskoneen jättiläissiveltimeksi. Olen jännittynyt ja riemuissani. Minä maalaan jälleen!"

Näyttely on avoinna 12.4.2019–2.2.2020.

Ulkoinen linkkiMuseo Milavida