Siirry sisältöön

Vieraana vuoden pakolaisnainen Sara Al Husaini

Julkaistu 8.10.2021 15.38

Aika: 25.10.2021 12.00 – 13.00
Paikka: Hervannan kirjasto

Tapahtumalaji: Maahanmuuttajat
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Vuoden 2021 pakolaisnaiseksi valittu Sara Al Husaini vierailee Hervannan kirjastolla. Haastattelijana toimii Naistarin toiminnanjohtaja Suvi Nieminen.

Sara Al Husaini
 

Sara Al Husaini on 28-vuotias englannin kielen maisteriopiskelija pääkaupunkiseudulta. Hän syntyi pakolaisleirillä Saudi-Arabiassa ja saapui kiintiöpakolaisena Suomeen alle kuukauden ikäisenä vuonna 1992.

Innostun politiikasta, historiasta, kulttuurista, kielistä ja järjestötoiminnasta. Olen ottanut aktiivisesti kantaa politiikkaan ja yhteiskunnan rakenteisiin erityisesti tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ilmaston näkökulmasta. Lisäksi olen tehnyt työharjoittelun Koulutus ja kulttuuri -valiokunnassa EU:ssa, jossa pääsin seuraamaan kulttuurialaa ja koulutusta koskevia aloitteita
ja vaikuttamaan niihin, Sara sanoo.

Sara tuo keskusteluun pakolaisleirillä syntyneen, pakolaistaustaisen nuoren naisen äänen. Kasvaessaan hän on tukenut sisarustensa kanssa myös vanhempiaan kotoutumisessa. Hervannassa häntä haastattelee Kansainvälisten naisten tapaamispaikka Naistarin toiminnanjohtaja Suvi Nieminen.

Tapahtuma striimataan Metso STUDIOn toimesta Tampereen kaupunginkirjaston Youtube-kanavalle, joten haastattelua voi seurata myös kotisohvalta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuva: Julius Töyrylä