Siirry sisältöön

Nuorten kolme toivetta työnantajalle

Julkaistu 12.1.2022 12.38
Neuvontapiste Ohjaamossa työntekijämme kohtaavat yli 5000 hyvin erilaisista lähtökohdista tulevaa nuorta vuosittain. Jokaista nuorta kuitenkin yhdistää halu löytää paikkansa tässä yhteiskunnassa. Millaisia odotuksia työuransa alkupäässä olevilla nuorilla on työnantajia kohtaan? Mitä z-sukupolvi kaipaa? Tässä on meidän listamme.
 

1. Anna mahdollisuus

"Mulle tuli tästä hirmu hyvä mieli, kun tein töitä", kirjoitti nuori WhatsApp-viestillä, kun olin palkannut hänet siivoamaan kylpyhuonettamme WorkPilots-sovelluksen kautta. Lyhyessäkin työssä kyse ei ole vain tienaamisesta. Työstä voi saada aikaansaamisen ja hyödyksi olemisen kokemuksia.

Jokainen aloittaa uransa jostakin. Jotta nuori voi saada ensimmäisen työpaikkansa, hän tarvitsee työnantajan, joka uskoo nuoren kykyyn oppia vaadittavat tehtävät. Voisitko sinä antaa nuorelle edes lyhyen työmahdollisuuden? Parin viikon tai kuukauden määräaikaisuus voi olla hyvin merkittävä nuorelle.

Nuorten rekrytointi on helppoa. Työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo ja TE-palvelut järjestävät tänäkin vuonna Kesäduuni-kampanjan, joka yhdistää alle 30-vuotiaat tamperelaiset nuoret sekä avoimet kesätyöpaikat. Työnantajat voivat maksutta ilmoittaa avoimista työpaikoistaan Tiitus-järjestelmässä. Työllisyys- ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattorit hoitavat tarvittaessa koko rekrytointiprosessin, lopullisia henkilövalintoja vaille maaliin. "Teiltä saa henkilökohtaista palvelua maksutta", ovat aiempien vuosien työnantajat ihmetelleet, kun Arto Laine ja Miska Halèn ovat löytäneet nuoria tekijöitä töihin.

2. Jos et voi antaa työtä, anna pakit tyylikkäästi

Työn hakeminen on raastavan jännittävää. Nuori yrittää sietää epävarmuuttaan ja markkinoida itseään työhakemuksessa, vaikka tietää, ettei kokemusta ole vielä voinut kertyä. Haastavin tilanne on nuorilla, joilla on ulkomaalaiselta kuulostava nimi. He kertovat Ohjaamolla, etteivät koskaan pääse työhaastatteluun, eivätkä saa mitään vastausta hakemukseensa.

On ymmärrettävää, että työnantajilla on kiire, mutta on myös työnantajan etu hoitaa rekrytointi loppuun tyylillä. Ne työnantajat, jotka vastaavat nuorelle ja jättävät positiivisen tunnejäljen eivät torppaa nuoren intoa hakea samalle työnantajalle myöhemmin, kun kokemusta on kertynyt enemmän.

3. Jos palkkaat minut, kerrothan mitä odotat

Nuori ensimmäisessä työssään haluaa kovasti onnistua. Nuori ei luonnollisestikaan voi tietää ja osata kaikkea, mutta hänellä saattaa olla kynnys osoittaa epävarmuuttaan. Epävarmuus saattaa näkyä hiljaisuutena. Nuori kaipaa selkeitä ohjeita ja pääsyä mukaan työyhteisöön. Koko työyhteisö voi madaltaa kynnystä kysyä neuvoa ja rohkaista nuorta tuomaan esiin oman mielipiteensä.

Jos nuori pääsee töihin, hän tuo mukanaan oman sukupolvensa arvot ja tavan katsoa maailmaa. Kun työnantaja perehdyttää nuorta, hän saa mahdollisuuden katsoa yrityksen toimintaa ulkopuolisen silmin. Nuori voi antaa ideoita, kuinka asioita voisi tehdä joustavammin, vastuullisemmin tai vaikka digitalisaatiota hyödyntäen. Nuorten tuoreita ajatuksia kannattaa kuunnella.

Olisiko sinulla tarjota nuorelle työtä?

Kirjoittaja on Hanna Porrassalmi.

Hän työskentelee Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa Ohjaamon markkinointisuunnittelijana.

Tampereen Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta työllistymiseen, kouluttautumiseen ja arjen hallintaan kaikille alle 30-vuotiaille.

Hanna Porrassalmen kuva: Jonna Helin

Hyvää työtä! -blogin kuva: Hanna Kirmanen

Kirjoittaja Työllisyys- ja kasvupalvelujen asiantuntijat