Siirry sisältöön

Kesäinen tervehdys Wärjäämöltä!

Julkaistu 17.7.2019 10.00
Me täällä jo lomailemme, mutta ennen lomille jäämistä hetki muisteltiin mennyttä kevättä ja sitä mitä siitä on muistoiksi jäänyt. Joitakin haluamme myös teidän kanssanne jakaa, kutsua mukaan Wärjäämön fiilikseen.
Valokuva: e-urheilun huumaa.
 

Iso juttu meille on ollut saavutettavan eUrheilun kehittäminen yhdessä monen kumppanin kanssa. Löysimme Exerium-pelituolifirman kanssa suunnan jota ei vielä oltu kokeiltu ja aloimme ideoida saavutettavia eUrheilu-kilpailuja. Iloksemme huomasimme, että myös muut innostuivat asiasta yhtä paljon kuin me täällä. Ensimmäiset kilpailutkin pidettiin jo Wärjäämöllä ja taso oli heti kova. Kisoihin kutsuttiin kilpailijoita myös Nuutisarasta ja Omapolusta. Kilpailuista tehtiin myös radiojuttu Ylen valtakunnalliseen lähetykseen, linkki alla.

Seuraavia ja edellisiä vielä suurempia kisoja suunnitellaan jo Apuvälinemessujen yhteyteen Liikuntamaahan. Tulkaahan sinne pelaamaan!

Ajankohtaisia asioita oli keväällä esimerkiksi vaalipaneelin järjestäminen. Digiryhmä kutsui paikalle ehdokkaita kaikista puolueista ja lähes kaikista myös edustaja paikalle saatiin. Wärjäämöltä paneelin puuhanainen Auli Leiniö myös juonsi keskustelun ja esitti vaikeita kysymyksiä itsemääräämisoikeudesta, kehitysvammaisten ihmisten työllistymisestä, kilpailutuksesta ja muista päivän polttavista aiheista. Tilaisuus oli oikein onnistunut ja rohkaisee meitä jatkossakin olemaan aktiivisia vaikuttajia.

Valokuva: vaalipaneeli Wärjäämöllä.

Wärjäämöllä on aina keskusteltu ja taiteen kautta pyritty vaikuttamaan siihen, että jokainen voi olla oma itsensä ja vailla pelkoa siitä, ettei tulisi hyväksytyksi yhteiskunnassa. Erityisesti kuluneen vuoden aikana on puhuttu paljon yhdenvertaisuudesta ja syrjinnästä. Olemme miettineet miten Wärjäämön seinien sisäpuolellakin voimme vielä parantaa asiassa. Kesäkuun alussa julistauduimme syrjinnästä vapaaksi alueeksi ja haluamme jatkossakin tehdä töitä sen puolesta, että jokainen voi toimia vailla pelkoa siitä, ettei tulisi hyväksytyksi. Ilmapiirissä, jossa hyväksymme toisistamme eri puolet, meidän on kaikkien helpompi olla ja toimia.

Minna Saartilan runon myötä toivotamme kaikille leppoisia kesäpäiviä!

Kevät surisee hyönteisiä.
Sydän täynnä,
vie hurmioon.
Perhosten tunteiden myrsky.
Rajuna pyörremyrskynä imaisee meidät sisään,
mustan aukon lailla.
Se on vahva muuri,
ulottumaton itsemääräys.
Paljon heikkouksia.

Pakkahuone, Särkänniemi, Pirkkalan kesäkisat.
Draama-suunnitelmia.
Valo ja aurinko saa muuttamaan ajantajun myös paikan.
Rakastumaan, ihastumaan.
Hormonitason.
Ilmassa on siitepölyä.
Menee suoraan hengitykseen.
Ja sydämeen.
Huomiokyky miespuolisiin.
Tekee mieli, pakko saada.
Kiihottava kausi eloon herää.
Tarpeet, halut, tämä illuusio.
Pysyköön aina ja ikuisesti.
Trooppinen tuuli, värejä, kukkia, monsuunisateet.
Sateenkaaret, linnut.
Viserrys.
Kuherruskuukausi.
Teerenpeliä.
Vispilänkauppaa.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat