Siirry sisältöön

Ravintolapäivä tuo arkeen juhlaa

Julkaistu 23.5.2018 14.53

Pappilanpuiston ryhmäkotien asukkaat ovat käyneet maaliskuusta asti lounaalla palvelukeskuksen ravintolassa joka kolmas lauantai. Kolme ryhmäkotia vuorottelevat ja joka lauantai on jonkin kodin vuoro. Ravintolapäivä on palvelukeskuksen ja ruokailusta vastaavan Tampereen Voimian yhteinen projekti, jonka tavoitteena on tuoda virkistystä asukkaiden arkeen.

Valokuva: Helga ja Linda
Ryhmäkoti Ankkurin asukas Helga Jaakkola ja lähihoitaja Linda Päivinen ovat jo toista kertaa mukanan Pappilanpuiston palvelukeskuksen ravintolapäivässä.

Kitaransoitto säestää ruokailua Pappilanpuiston palvelukeskuksen ravintolassa. Pöydissä on valkoiset liinat, taidokkaasti taitellut servetit ja kukkamaljakot. Tunnelma on leppoisan kiireetön, mutta ilmassa on pientä juhlan tuntua. Ryhmäkoti Ankkurin asukas Helga Jaakkola ja lähihoitaja Linda Päivinen ovat jo toista kertaa mukana Pappilanpuiston palvelukeskuksen ravintolapäivässä.

– Ihanaa käydä ravintolassa syömässä, Helga Jaakkola sanoo. – On mukavaa, kun on paljon ihmisiä ympärillä.

Linda Päivinen kertoo, että ryhmäkodissa pyritään aina syömään yhdessä, mutta ravintolakäynti tuo poikkeuksen arjen rutiineihin. Lauantaiaamuna Linda on laittanut Helgan tukan ja yhdessä on valittu kauniit vaatteet ja korut.

– Meidän hoitajienkin mielestä tänne on kiva tulla, kun näkee miten asukkaat nauttivat. Ihan loistava juttu! Linda Päivinen toteaa.

Tampereen Voimian ruokapalveluesimies Katja Ahonen kertoo, että palautteen perusteella ravintolapäivät ovat sujuneet hyvin ja niitä jatketaan myös tulevana syksynä.

– Iloksemme suurin osa iäkkäistäkin asukkaista on halunnut ja jaksanut lähteä ravintolasaliin.

Hoitajat ovat huomanneet ravintolakäyntien vaikuttaneen myös asukkaiden oma-aloitteisuuteen ruokailussa sekä yleensä vireyteen. Pappilanpuiston palveluvastaava Raija Jokinen-Santisteban lisää, että myös asukkaiden omaiset ja ystävät ovat tervetulleita osallistumaan ravintolapäivään omakustanteisesti.

Lisätietoja

Ruokapalveluesimies
Katja Ahonen
puhelin 040 7731815
sähköposti [email protected]


Teksti Matliisa Lehtinen

Kuvat Matliisa Lehtinen