Siirry sisältöön

Asiakasraati aloitti Orivedellä

Julkaistu 26.5.2016 13.04

Oriveden terveyskeskuksen asiakasraati on aloittanut toimintansa toukokuussa. Raatiin oli ilmoittautunut jäseniksi kahdeksan terveysaseman käyttäjä. Asiakasraadissa he antavat asiakkaan näkökulman palveluihin, niiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Raatilaiset voivat myös kysyä erilaisista terveyskeskusta koskevista asioista ja viedä niistä tietoa eteenpäin.

Valokuva: Kirsti Kontio-Ollila, Tuula Vierikka, Päivi Kari, Pirjo-Riitta Meskanen ja Terhi Mäkelä osallistuivat Oriveden terveyskeskuksen asiakasraadin ensimmäiseen tapaamiseen.
Kirsti Kontio-Ollila, Tuula Vierikka, Päivi Kari, Pirjo-Riitta Meskanen ja Terhi Mäkelä osallistuivat Oriveden terveyskeskuksen asiakasraadin ensimmäiseen tapaamiseen.

Raadin perustamisesta oli ilmoitettu ilmoitustauluilla, terveyskeskuksen infoTV:ssä ja Oriveden Sanomat oli tehnyt jutun raadista.

Raadin toimikaudeksi sovittiin kaksi vuotta, ja se kokoontuu säännöllisesti. Vuoden aikana on tarkoitus järjestää 3 - 4 tapaamista. Käsiteltävät asiat valitaan joko yhdessä tai virkamiehet ehdottavat niitä.

Tiedotusta halutaan lisää

Ensimmäisessä tapaamisessa raadin jäsenet kävivät vilkkaan keskustelun kehittämistarpeita. Tärkeimmäksi nousi tiedottaminen kehittämisen. Vaikka terveysasemalla on monia hyviä palveluita muun muassa neuvontapuhelin, joustavaa ohjausta fysioterapeutille ja reseptinuusimiseen, niistä tiedon saaminen voi olla hankalaa. Tähän yritetään saada parannusta jo kesän aikana eli saada lisää lehtijuttuja ja lisätä terveyskeskuksen InfoTV:n käyttöä. Myös Oriveden kaupungin nettisivujen saamiseksi käyttäjälähtöisemmiksi yritetään vaikuttaa.

Työntekijöistä asiakasraadissa ovat mukana terveysasema vastaava lääkäri Juho Mäntylä ja osastonhoitaja Kirsti Heininen. He kertoivat, että asemalla on kuusi terveyskeskuslääkäriä ja he toimivat väestövastuulla. Terveyskeskuksessa toimii arkipäivinä myös päivystys. Oriveden ja Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat yhdistyneesti. Tampere vastaa isäntäkuntana Oriveden palveluista. Lääkäripalvelut hankitaan Pihlajalinna-konsernilta.

Myös Tampereen kaupungin terveyskeskuksissa on jokaisessa asiakasraati tai sellaiset ollaan niihin perustamassa.

Seuraavan kerran Oriveden terveyskeskuksen asiakasraati kokoontuu maanantaina syyskuun 5. päivä.


Teksti Eija Uurtamo

Kuvat Eija Uurtamo