Siirry sisältöön

Teemapaketti vie muistelumatkalle

Julkaistu 17.3.2016 13.41

Kirjaston kotipalvelut kokoaa ikäihmisten ryhmätoimintaa varten erilaisia teemapaketteja lainattaviksi.

 

Ikäihmisten ryhmätoimintaan räätälöityjen pakettien teemat vaihtelevat vuodenajoista ja luonnon ilmiöistä kansallisiin merkkipäiviin, arjen ilmiöihin ja kulttuurihistoriaan. Teemapaketit ovat moniaistisia kokoelmia, jotka sisältävät kirjastoaineistoa ja esimerkiksi museon kokoelmista lainaksi saatuja esineitä. Ne tuovat usein mieleen mukavia muistoja ja antavat kiinnostavaa jutun juurta.

Pakettien mukana on niiden sisältöä hyödyntäen koostettuja valmiita ohjelmaehdotuksia, joiden avulla ikäihmisten parissa työskentelevien ohjaajien, henkilökuntaan kuuluvien ja vapaaehtoisten on helppo toteuttaa virkistystuokioita omassa yksikössään tai ryhmässään. Tuokio voi pitää sisällään esimerkiksi ääneen lukua, musiikin kuuntelua ja samaan aihepiiriin liittyvien esineiden tutkiskelua.

Teemapaketit on otettu ikäihmisten ja heidän kanssaan työskentelevien parissa ilolla vastaan. Tässä yksi teemapaketista saatu palaute: "Mukavaa kuunneltavaa, luettavaa, katseltavaa! Kivaa vaihtelua vanhainkodin arkeen."

Lisätietoa teemapaketeista

Kirjaston kotipalvelut
sähköposti [email protected]
puhelin 040 637 0567
Pääkirjasto Metso
postiosoite PL 152
33101 Tampere


Teksti Heidi Ollikainen

Kuvat Tampereen kaupunginkirjasto, Kirjaston kotipalvelut