Siirry sisältöön

Ideat sinkoilevat Koilliskeskuksen tapahtumaverkostossa

Julkaistu 15.3.2016 18.53

Mitä, jos sidot seuraavan juhannusvastasi Koilliskeskuksessa tai törmäät kurpitsaksi pukeutuneeseen kirjastovirkailijaan etsiessäsi iltalukemista Koilliskeskuksen kirjastosta? Kumpikin voi olla täysin mahdollista lähitulevaisuudessa, kun Koilliskeskuksen toiminta alkaa täydellä höyryllä syksyllä 2016. Nämä ja monet muut ideat ovat peräisin Koillisen alueen tapahtuma- ja neuvontaverkoston viimeisimmästä tapaamisesta.

Valokuva: Koillisen alueen tapahtuma- ja neuvontaverkoston jäseniä
Koillisen alueen tapahtumia suunnitellaan tapahtuma- ja neuvontaverkostossa. Mukaan pääsee täyttämällä artikkelin lopussa olevan ilmoittautumislomakkeen.

Koillisen alueen tapahtuma- ja neuvontaverkosto on ryhmä eri alojen ihmisiä, jotka kokoontuvat säännöllisesti kehittämään Koilliskeskuksen eli Linnainmaan hyvinvointikeskuksen ja Kämmenniemen lähitorin toimintaa. Verkostoon kuuluu niin eri yhdistyksiä ja järjestöjä edustavia henkilöitä, Tampereen kaupungin henkilöstöä kuin yksityishenkilöitäkin.

Verkoston toiminta ei ole pelkästään sidottu tapaamisiin vaan jäsenet voivat suunnitella ja sopia yhteistä toimintaa sekä keskustella toistensa kanssa myös tapaamisten ulkopuolella. Yksi tapahtuma- ja neuvontaverkoston perustamissyistä onkin yhteisen toiminnan kehittäminen ja luominen jäsenten kesken.

Tapahtumia ja tempauksia eri teemojen ympärille

Koillisen alueen tapahtuma- ja neuvontaverkosto kokoontui 23.2.2016 Monitoimitalo 13:ssa 26 jäsenen voimin. Tapaamisessa mietittiin toimintaa eri-ikäisille sekä kehiteltiin erilaisia teemoja, joiden ympärille voidaan järjestää tapahtumia ja tempauksia. Teemat voisivat näkyä niin toiminnassa kuin esimerkiksi henkilökunnan vaatetuksessakin.

Verkostolle esiteltiin myös tulevan Koilliskeskuksen tiloja. Erityisesti tarkastelun alla olivat yhdistyksille, järjestöille ja yksityishenkilöille vuokrattavat tilat ja niiden erityispiirteet. Linnainmaan hyvinvointikeskukseen tulee runsaasti yhdistysten, yritysten ja asukkaiden vuokrattavissa olevia tiloja, muun muassa liikunta-, monitoimi- ja kokoustiloja sekä keittiö, jossa on mahdollisuus järjestää vaikka syntymäpäiviä.

Koilliskeskuksen toimintaa ruvetaan miettimään tarkemmin, kun tiedetään kuinka usein ja mihin aikoihin tilat ovat yhdistysten, järjestöjen, yritysten ja yksityishenkilöiden vuokrattavissa.

Piirros: Linnainmaan hyvinvointikeskuksen vuokrattavat tilat
Linnainmaan hyvinvointikeskuksen vuokrattavat tilat on nimetty värein. Punaisessa liikuntatilassa voi esimerkiksi järjestää jumppia, vihreissä kokoustiloissa yhdistysten kokouksia, turkoosissa monitoimitilassa seminaareja ja oranssissa keittiössä kokkauskursseja. Kuvan saat suurennettua hiirellä klikkaamalla.

Yleinen mielipide tapahtuma- ja neuvontaverkoston tapaamisesta Monitoimitalo 13:ssa oli positiivinen. Laila ja Marika Kimpassa-perhetoiminnasta pitivät muiden toimijoiden näkemisestä ja erilaisten ideoiden kuulemisesta.

− Oli kiva saada osallistua Koilliskeskuksen suunnitteluun. Ilmapiiri oli luova, virikkeellinen ja innostunut. Pidimme tärkeänä sitä, että eri toimijoita kuultiin ja sai esittää vapaasti kehittämisideoita.

Seuraavan kerran koillisen alueen tapahtuma- ja neuvontaverkosto kokoontuu torstaina 21.4.2016 klo 13–15 Kämmenniemen koululla.

Kiinnostaako sinua olla mukana tapahtuma- ja neuvontaverkoston toiminnassa? Pääset mukaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.


Teksti Kaisa Pirttilä