Siirry sisältöön

Sanan siivellä

Tässä kokonaisuudessa teatteri ja sanataide tutustuttavat oppilaan tarinoiden ja kirjojen maailmaan. Keväällä 2022 ohjelmassa on vierailu Ahaa Teatterin näytöksessä Tivoli sekä Yöstäjän sanataidepaja omalla koululla.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Teatteri ja sanataide

Kokonaisuuden ohjelma:


Teatteriesitys Tivoli - pieni näytelmä suurista tunteista

Lasten ja nuorten näytelmiin erikoistuneen Ahaa Teatterin esitys Tivoli on näytelmä suurista tunteista.

"Tunne on vähän kun ilmapallo, mitä enemmän sen antaa paisua, sitä holtittomammin se lentelee, kun siitä päästää paineet ulos ja jos antaa paisua liikaa, se saattaa räjähtää."

Sofialle tunteet ovat vielä tuntemattomia, hurjasti ryöpsähteleviä ja elämää vahvasti hallitsevia outoja juttuja. Sofian äiti on kontrollifriikki, jonka mukaan kylmässä maailmassa pärjää vain tunteensa hillitsemällä. Isä peittää tunteensa ruokaan.

Sofian on vaikea elää vanhempiensa tavoin, joten hän pyytää Tivolin taikuria apuun.

Alkaa matka, jonka aikana Sofia tutustuu omiin tunteisiinsa oppaanaan rakkain unilelunsa ja suuri tunneasiantuntija, tamperelainen pehmohirvi Möttönen.

Tivoli muistuttaa meitä jokaista, että lasten täytyy saada tuntea ja opetella tunteita yhdessä aikuisten kanssa – ja että aikuiset eivät voi välttää omia tunteitaan matkalla lasten tunteisiin.

Möttönen:"Tunteen pitää antaa tulla, ei sille kato mitäävvoi, siinä ei taisteluharjoitukset auta. Mut ei ketään saa lyärä ja unikaveria ei jätetä!"


Ajankohta: viikot 8 - 11

Paikka: Ahaa Teatteri (Hatanpään valtatie 6)

Näytelmän kesto: 60 min

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kimmo Virtanen

Musiikki ja äänisuunnittelu: Lauri SchreckAjatteluläksy

Taidekaari toimittaa opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.


Sanataidepaja

Sanataidetyöpajassa tartutaan teatteriesityksen teemoihin ja herätellään kielellistä luovuutta. Tunteiden käsitteleminen yhdistyy sanataiteen perusteisiin hauskojen ja yhteisöllisten menetelmien avulla. Toiminnallisen työpajan tärkein materiaali on jokaisen oppilaan oma mielikuvitus.

Ajankohta: maalis-toukokuu 2022

Kesto: 60 min.

Paikka: Oma luokka

Ohjaus: Sanataideyhdistys Yöstäjä


Kirjavinkkaus

Kirjasto kutsuu kaikki 3.-luokat kirjastoon vinkkaukseen. Vinkkauksen teemat liittyvät tähän Sanan siivellä -kokonaisuuteen. Kirjavinkkari voi tarvittaessa tulla myös koululle.

Ajankohta: Syksy 2021, kevät 2022.

Paikka: oma koulu tai lähikirjasto.

Ilmoittautuminen: kirjasto ottaa yhteyttä kouluihin


Lisätietoja

ma. Museolehtori
Kirsi Karvonen
puhelin 040 173 3911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki