Siirry sisältöön

Kevättä Kaakinmaalla

Keitä kaikkia asustelee ihmisten lisäksi kaupungin sydämessä ja ovatko kasvit jo kevätkasvussa? Taidekaaren ensimmäinen kaupunginosakokonaisuus tutustuu kaupungin keskustassa sijaitsevan Kaakinmaan kulmiin ja kevään heräämiseen kaupunkiympäristössä. Ulko-opastuksella tutustutaan alueen eri aikojen arkkitehtuuriin, jännittävän Koko Kylän pihan ympäristötaiteeseen ja Eteläpuiston luontoon. Työpajoissa jatketaan oman ympäristön havainnoinnin ja taiteilun parissa.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Museopedagogiikka

Kokonaisuuden ohjelma:

Ympäristökierros

Taidekaari toteuttaa ympäristökasvatuksen tavoitteitaan lisäämällä ulko-opastuksia eskareiden ohjelmaan. Ihka ensimmäisellä opastuksella hyödynnetään ulkona oppimisen metodeja arkkitehtuurin, katutaiteen ja kaupunkiluonnon parissa. Tavoitteena on huomata miten monenlaista kulttuuria, eläimistöä, kasvistoa ja ympäristöä voi keskellä kaupunkiakin olla. Koko opastus vietetään ulkona, joten säähän sopivat vaatteet mukaan matkaan!

Kesto: 45 min

Ajankohta: viikot 14-17

Paikka: Kaakinmaan alue ja Eteläpuisto

Ohjaus: Taidekaaren museolehtorit ja freelancer-oppaat


Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.


Työpajat (valitse näistä yksi):

Animaatiopaja

Koulun ympäristö muuttuu animaation lavasteiksi, missä oppilaat pääsevät toimimaan ryhmässä animaattoreina. Kuvausympäristö voi olla luokka, koulun sali tai piha, mikä muuttuu leikin kautta liikkuvaksi taideteokseksi.

Pajan ohjaaja toivoo opettajan ja vahtimestarin kanssa sovittavan etukäteen, mihin tilaan olisi hyvä virittäytyä.

Kesto: 90 min

Ajankohta: viikot 14-15

Paikka: oma koulu

Ohjaus: kuvataiteilija Mika Pettissalo


Muotoilupaja

Tässä työpajassa pääset käyttämään mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä kaupunkiympäristön pienten otusten hyväksi. Suunnittelemme ja rakennamme pesäpaikkoja Kaakinmaaltakin tutuille hyönteisille käyden samalla kevyesti läpi muotoiluprosessin vaiheita ongelman tunnistamisesta ratkaisuvaihtoehtojen kokeilemiseen. Työpajassa harjoitetaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja empatiaa.

Kesto: 90 min

Ajankohta: viikot 15,16 ja 18

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Taidekaaren museolehtori Liisa Aholainen


Luontotaiteilua

Kuvataidepajassa taiteillaan oman lähiluonnon keskellä, kevään kasvusta ja luonnon yksityiskohdista inspiroituen ja nauttien. Mitä kaikkea pientä tai suurta ihmeellistä ja ihanaa ulkoa löytyy ja miten sen voi muuttaa omaksi taiteeksi? Omat teokset luodaan kuvataiteen eri tekniikoita hyödyntäen.

Kesto: 90 min

Ajankohta: viikot 15-17

Paikka: oman koulun piha tai lähimetsä

Ohjaus: Taidekaaren ohjaava museolehtori Janina Ahlfors


Katutaidepaja

Tehdään katutaidetta! Lapset pääsevät kokeilemaan spraymaalaamista ja muita hauskoja katutaidetekniikoita ja valmistamaan yhdessä vaneriteoksen. Taidetoimintaa toteuttaa SirkusRakkausPumPum ry:n kokenut lasten katutaideohjaaja. Osallistujille on varattu suojavarusteet vaatteille ja kengille.

Kesto: 60min

Ajankohta: viikot 17-19

Paikka: oman koulun ympäristö

Ohjaus: SirkusRakkausPumPum ry:n ohjaajat


Lisätietoja

Ohjaava museolehtori
Janina Ahlfors
puhelin 0400 376 580
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki