Siirry sisältöön

Wärjäämö

Wärjäämö on Tampereen kaupungin kehitysvammaisten toimintakeskus, missä aikuiset kehitysvammaiset työskentelevät taiteen parissa.

Wärjäämö
sähköposti [email protected]
33100 Tampere

Johtava ohjaaja Sanna Piitulainen, puhelin 0400 256 393
Verstas, puhelin 040 800 4729 ja 040 800 4730


Kulttuurityöpaikka, jossa työnä on taide

Wärjäämö on taiteen tekemiseen keskittyvää kehitysvammaisten henkilöiden päiväaikaista toimintaa.

Vuonna 2006 perustettu Wärjäämö sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja sen toimintaan osallistuu päivittäin noin 25 aikuista kehitysvammaista taiteilijaa. Heidän tukenaan Wärjäämöllä työskentelee neljä ohjaajaa sekä johtava ohjaaja.

Päiväaikaisessa toiminnassa etsitään oman ilmaisun muotoja, harjoitellaan ja opitaan uusia asioita niin eri taiteenlajeista, tekniikoista kuin omasta persoonastakin. Wärjäämöllä tehdään päivittäin työtä teatterin, tanssin ja musiikin parissa. Toiminnassa tarjotaan wärjäämöläisille mahdollisuus kokeilla erilaisia taiteen tekemisen muotoja ja etsiä itselle ominaisinta ilmaisun keinoa.

Taiteen kautta tekijät saavat onnistumisen kokemuksia ja taiteen katselijat iloa. Taiteen keinoin tuemme kehitysvammaisten ihmisten integroitumista yhteiskuntaan sekä vahvistamme wärjäämöläisten oman elämänsä pääosan esittäjänä toimimista. Wärjäämöllä toimitaan jokaisen henkilön omista voimavaroista lähtien ja wärjäämöläisten panos toiminnassa ja sen suunnittelussa on keskeistä.

Teatteri ja draama ovat olleet toiminnassa mukana alusta alkaen. Musiikki ja bändisoitto aloitettiin tavoitteellisesti syksyllä 2015 ja tanssiliikunta syksyllä 2017. Taiteen tekemisen rinnalle ja tueksi on vuoden 2018 alusta aloitettu myös digivalmennus, joka pitää sisällään tietokoneiden peruskäytön lisäksi esimerkiksi sosiaalisen median käyttöä.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/warjaamo