Siirry sisältöön

Opiskeluterveydenhuolto

Huomioitavaa koronaepidemian aikana

Opiskeluterveydenhuollon palvelut toimivat oppilaitoksilla ja Tullinkulmassa niin normaaleina kuin mahdollista. Jos tarvitset vastaanotto- tai terveystarkastusaikaa tai haluat keskustella, ota yhteyttä oppilaitoksesi tai tiimisi terveydenhoitajaan puhelimitse. Myös, jos sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteys terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7 - 22). Lisätietoja Tampereen kaupungin ohjeista liittyen koronavirukseen: www.tampere.fi/koronavirus


Chat palvelee yleisluontoisissa kysymyksissä. Verkkoajanvaraus ei ole toistaiseksi käytössä - poikkeuksena rokotusajat, joita voi varata verkon kautta. Avovastaanotot oppilaitoksilla on suljettu toistaiseksi ja korvattu puhelinajalla.


Vastaanotolle ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia . Jos vastaanotolle tulo estyy, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse. Käyntejä voidaan pitää osin etävastaanottona. Lääkärin etävastaanotto on sairausasioissa maksullinen täysi-ikäisiltä opiskelijoilta, jos se korvaa vastaanottokäynnin.


Jos tarvitset tukea jaksamiseen, älä jää hankalien ajatusten kanssa yksin, vaan ota yhteyttä.


Maskien käyttö ja jakelu

Kansalaisten on tarkoitus hankkia maskit pääasiassa omatoimisesti, mutta vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta kaupungilta. Lisätietoja maskien jakelupaikoista (Kuinka suojautua virukselta? Tietoa mm. maskeista): tampere.fi/koronavirus

Yhteystiedot ja ajanvaraus

Opiskeluterveydenhuollon palveluja on tarjolla useassa toimipisteessä. Keskitetty Tullinkulman toimipiste palvelee suurinta osaa opiskelijoista ja toimii ajanvarauksella. Etätoimipisteitä on lukioilla, Tredussa Hepolamminkadulla ja Santalahdentiellä, Takk Nirvan toimipisteessä sekä Poliisiammattikorkeakoululla.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuolto siirtyy 1.1.2021 alkaen YTHS:lle

Ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelut tuottaa 1.1.2021 lähtien Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS).


Poikkeuksen muodostaa EU- ja ETA-maista, Sveitsistä, Australiasta ja Quebecistä tulevat vaihto-opiskelijat, joiden terveyspalveluista huolehtii 1.1.2021 alkaen Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto. Lisätietoja vaihto-opiskelijoiden terveydenhuollosta (pdf)

Muutoksessa pyritään palveluiden sujuvaan siirtymiseen YTHS:lle. Huomioithan kuitenkin hyvissä ajoin palveluiden siirtymisen YTHS:lle ja hoitosuhteen päättymisen Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollossa.


Lisätietoja Ulkoinen linkkiYTHS:n verkkosivuilta.

Koronavirus

Chat

Chat-palvelu on avoinna ma - to klo 8.15 - 14, pe 8.15-13. Saat opastusta ja yleistä neuvontaa chatin kautta. Chatissa ei voi tehdä ajanvarauksia eikä perua aikoja. Toimipisteiden ollessa suljettuna myös chat on suljettu. Kysymyksiin pyritään vastaamaan nopeasti, mutta ajoittaisen työn ruuhkautumisen vuoksi vastaaminen voi viivästyä.

Katso myös

Instagram
Jätä kehitysideasi tai parannusehdotuksesi opiskeluterveydenhuollon palveluista ja verkkosivuista.

Omaolo

Omaolo-oirearvioiden avulla saat selville, vaativatko oireesi hoitoa.

Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/opiskeluterveys, www.tampere.fi/opiskelijaterveys ja www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto