Siirry sisältöön

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto huolehtii kokonaisvaltaisesti Tampereella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoiden terveydestä.

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja parantaa opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia sekä edistää opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Oppilaitosten terveydellisten olojen valvonnasta vastaa Tampereen kaupungin ympäristöterveys. Oppilaitoksen terveydellisten olojen tarkastus suositellaan tehtäväksi kolmen vuoden välein.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja Tampereella sijaitsevissa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa vähintään kaksi kuukautta opiskelevat. Palvelut eivät koske avoimessa ammattikorkeakoulussa, oppisopimuskoulutuksessa tai aikuislukiossa opiskelevia.

Terveydenhoitajan, psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan käynnit ovat maksuttomia. Sairaanhoidolliset lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille. Peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään voimassaoleva peruutusmaksu 15 vuotta täyttäneiltä.

Opiskeluterveydenhuollon hoitajien lähiesimiehenä toimii Susanna Fagerlund-Jalokinos ja vastaavana lääkärinä Paula Lehtipuu. Lasten ja nuorten terveyspalveluista vastaavat ylilääkäri Tuire Sannisto sekä hoitotyön päällikkö Leena Vekara.

Yhteystiedot ja ajanvaraus

Opiskeluterveydenhuollon palveluja on tarjolla useassa toimipisteessä. Keskitetty Tullinkulman toimipiste palvelee suurinta osaa opiskelijoista ja toimii ajanvarauksella. Jokaiselle oppilaitokselle on nimetty terveydenhoitaja, joka vastaa kyseisen oppilaitoksen opiskelijoiden terveystarkastuksista sekä osallistuu yhteisölliseen opiskeluhuoltoon.

Etätoimipisteitä on lukioilla, Tredussa Hepolamminkadulla, Santalahden- ja Koivistontiellä, Takk Nirvan toimipisteessä sekä Poliisiammattikorkeakoululla.


Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/opiskeluterveys, www.tampere.fi/opiskelijaterveys ja www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto

Chat

Chat-palvelu ma - to klo 13 - 15: saat opastusta ja yleistä neuvontaa sivun alalaidassa näkyvän Asiakaspalvelu-ikkunan kautta. Chatissä ei voi tehdä ajanvarauksia. Huom. Toimipisteiden ollessa suljettuna myös chat on suljettu. Ulkoinen linkkiVastaa chattia koskevaan kyselyyn

Katso myös

Facebook
Instagram

Jätä kehitysideasi tai parannusehdotuksesi opiskeluterveydenhuollon palveluista ja verkkosivuista.